Hynek (45): Co manželka povýšila v práci, chová se děsně. Dělá, jako kdybychom se synem byli její podřízení

Hynek (45): Co manželka povýšila v práci, chová se děsně. Dělá, jako kdybychom se synem byli její podřízení
Zdroj: Freepik

Hynkova manželka byla v práci povýšena a jeho ani ve snu nenapadlo, jak se změní. Z mírumilovné manželky se stala arogantní ženská. V jednom kuse peskuje Hynka i jejich syna a dělá si z nich poskoky. Hynek už si neví rady a zvažuje, co s manželstvím dál.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 15. 01. 2023 17:00

Nikdy by mě nenapadlo, jak moc manželku Veroniku (40) změní povýšení. Velmi rychle se z ní stala arogantní, povrchní a rozkazovačná ženská. Ke mně a k synovi Jakubovi (10) se chová jako k podřízeným. Na moje prosby, aby se k nám chovala hezky, vůbec neslyší.

Manželka povýšila v práci

Dokud byla Veronika řadovým pracovníkem, chovala se normálně. Jako její přednosti bych rád uvedl mírumilovnou povahu, empatii a lásku, kterou vždycky kolem sebe šířila. Máme spolu syna Kubíka, který se mě sám ptá, co se to stalo s mámou. A já vlastně nevím, co mu mám říct...

Veronika pracuje řadu let v inkasní agentuře na pozici inkasního specialisty. Je v týmu s dalšími deseti kolegy. Vím, že má svoji práci ráda, ale vždycky snila o tom, že se dostane někam výš. Párkrát už se ucházela o místo team leadera, ale dlouho se jí to nedařilo.

I tak si slíbila, že to nevzdá a kdykoliv se pozice otevře, bude se o ní rvát. Vytrvalost a úsilí se jí konečně vyplatily. Od návratu z mateřské se snažila podávat ty nejlepší výkony. Vědomě dělala práci navíc. Chtěla všem ukázat, že je schopna vést lidi. A měla štěstí. Vedení si toho všimlo a nabídlo jí vysněnou pozici.

Začala nám šéfovat i doma

Se změnou pozice se ale začala měnit postupně i ona. Začala mi doma rozdávat úkoly. Dokonce mi dává termíny, do kdy mají být splněné. Ze začátku jsem to bral sportovně. Říkal jsem si, že má novou pozici, ta zabere víc času, a tak jsem její úkoly ochotně plnil. Jenže ona se k tomu začala chovat ještě povýšeně a arogantně.

Jakmile něco nesplním, začne řvát, uráží mě a ponižuje. A to před našim synem. Ani na něm nenechává niť suchou. Peskuje ho za dvojku z matematiky, za neuklizený hrníček či rozcuchané vlasy před cestou do školy. Už doma ani neuklízí a nevaří. Přijde z práce a tváří se důležitě.

„Jsem unavená, udělej mi kávu," řekne diktátorským tónem. A já jako poskok jdu a dělám jí kávu. Jsem z ní nešťastný. Mluví jenom o sobě. O tom, jak jí v práci všichni zobou z ruky, jak vytáhla team na vrchol. Kdyby tak chudák holka věděla, že její podřízení ji z duše nesnášejí. Mám tam svůj zdroj, takže si to umím živě představit.

Už vedle ní nemohu ani spát

Myslel jsem si, že to časem přejde. Ovšem rok mi přijde jako dostatečně dlouhá doba na to, aby se srovnala. Ona ale naopak přidává. Nechce s námi nikam jezdit, chová se k nám nadřazeně a my už s ní vlastně ani žádný volný čas trávit nechceme. Kuba se obává jejích příchodu domů. Ví, že mamka si vždy najde něco, za co ho pokárá.

My jako manželé také nefungujeme. Já jsem jen rohožka, o kterou se otírá. Říkal jsem si, že vydržím hodně, ale už mi dochází síly. Jsem lidská bytost a zasloužím si zacházení na úrovni. Už vedle ní nedokážu ani spát. Odstěhoval jsem se z ložnice v domnění, že jí třeba něco dojde. Kdepak! Je tak zahleděná do sebe, že je možné, že kdybychom se se synem odstěhovali, možná si toho ani nevšimne. A mě teď zajímá, co s tím vlastně můžu dělat...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články