Radka (40): Doufala jsem, že mám u exmanžela stále šanci. Odmítl mě, prý se nedokážu změnit

Radka (40): Doufala jsem, že mám u exmanžela stále šanci. Odmítl mě, prý se nedokážu změnit
Zdroj: Unsplash

Rozvod nemusí vždy znamenat definitivní konec. Tak si to přála i Radka. Přestože od jejího rozvodu uplynuly už dva roky, pořád doufá, že u exmanžela ještě má šanci. Ten ale řekl něco, co jí znovu zlomilo srdce.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 18. 12. 2022 12:00

S Adamem (40) jsme se brali před dvanácti lety. Z mé strany to byla láska na první pohled. Adam byl úplně mimo moji ligu. Byl vysoký, pohledný a každá holka v mém okolí po něm toužila. I jeho charisma bylo prostě neodolatelné.

Bála jsem se, že ho ztratím

Nikdy v životě by mě nenapadlo, že u něj zaboduji zrovna já. Byla jsem jeho pravý opak. Vždy jsem sama sebe považovala za šedou myš. Nebyla jsem ničím výjimečná. Nejsem krásná ani vtipná. Ve společnosti spíš mlčím, právě proto mě jeho zájem naprosto zaskočil a překvapil.

Od začátku jsem si myslela, že se musím hodně snažit, abych si ho udržela. A kromě toho jsem i hodně žárlila. Pořád jsem se bála, že mi ho některá odloudí. Až pozdě jsem se dozvěděla, že by mě nikdy nepodvedl. Byl do mě až po uši zamilovaný.

Už to se mnou dál nezvládá

Po několika letech manželství se nám narodil syn Kristián (9). A tak se smyslem našich životů stal on. Dělali jsme pro něj všechno, ale nezapomněli jsme ani na sebe. Snažila jsem se v našem vztahu neustále udržovat jiskru i po narození dítěte.

Člověku může vrtat hlavou, proč bychom se měli vůbec rozvádět. I já nad tím neustále uvažuji. Milovala jsem ho a stále ho miluju a rozvod byl pro mě kudlou do zad. Nechtěla jsem ho. Doufala jsem, že to ještě nějak můžeme slepit, ale Adam byl neústupný. „Ty se nedokážeš změnit. Neustále mě vyslýcháš, kde jsem byl. Už to dál nezvládám,” řekl mi.

Chtěla jsem ho zpět

Rozvod jsem ani nedokázala vnímat. Nechápala jsem, že se to může dít zrovna mně. Snažila jsem se nedávat na sobě nic znát. Celé ty dva roky, které od rozvodu uplynuly, jsem s Adamem v kontaktu. Především kvůli Kristiánovi. Adam u nás často přespává. Jezdíme na společné výlety a čas od času mi přijde, že se mezi námi nic nezměnilo.

Moje láska určitě ne. Proto jsem se před pár týdny osmělila a řekla jsem mu, jak to cítím. „Chtěla bych to dát znovu dohromady,” řekla jsem. „Nemyslím, že je to dobrý nápad. Ty důvody, proč jsme se rozváděli, tu stále jsou. Jsi pořád stejně žárlivá a nedůvěřivá,” odpověděl a znovu mi zlomil srdce. Moc bych ho chtěla zpět. Myslíte, že se někdy dokážu změnit?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články