Karolína (43): Manžel se přiznal, že už ho nepřitahuji. Musím se sebrat a něco s tím udělat

Karolína (43): Manžel se přiznal, že už ho nepřitahuji. Musím se sebrat a něco s tím udělat
Zdroj: Unsplash

Karolína vždycky patřila k sexy ženám, za kterými se každý otočil. Manžel Aleš byl na ni hrdý. Sotva se jim narodila dcera, Karolíně se změnily priority. Krása a štíhlá figura šly stranou. A to se bohužel neblaze projevilo na jejím manželstvím. Aleš se přiznal, že ho už nepřitahuje.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 21. 01. 2023 10:00

Žádná žena nechce od svého partnera slyšet to, co jsem si vyslechla já. Manžel Aleš (44) se mi přiznal, že už ho nějaký čas nepřitahuji. V tu chvíli se mi zhroutil svět. On mě však uklidňuje, že rozvod nebo odchod neplánuje. Já se ale nevzdám a pokusím se zabojovat o jeho přízeň!

Bývala jsem pohledná žena

Během našeho seznámení, už je to víc jak dvacet let, jsem byla štíhlá holka a plná energie. Chlapi se za mnou otáčeli a ženské mě pro moji krásu nesnášely. Vždycky jsem dbala na to, abych byla upravená a náležitě sexy. Aleš se mnou rád chlubil a já věděla, že se po mém boku cítí dobře. V našem vztahu roky panovala vášeň.

Před osmi lety se nám narodila dcera Jana. Po porodu jsem se snažila dostat zpátky do formy, ale bylo to těžší, než jsem si myslela. Probdělé noci u malého dítěte jsem zajídala sladkým a tučným jídlem. I když jsem neměla velikou nadváhu, moje tělo už nevypadalo jako dřív. Aleš se ale tvářil, že mu to nevadí a má mě rád i takovou.

V posteli to taktéž klapalo a já přestala mít potřebu vrátit se do těla dokonalé ženy. Role matky mě změnila. Už jsem neviděla důležitost ve své kráse. Nýbrž ve zdraví a štěstí naší dcery. Postupně jsem přibírala, kynula a přestala se udržovat. Mám tím na mysli, že jsem se malovala jen příležitostně a na mé hlavě byl převážně jen narychlo umotaný drdol.

Přestala jsem manžela přitahovat

Před peti lety jsem zaregistrovala, že se frekvence radovánek v naší ložnici snížila na dvě měsíčně. Hned jsem se Aleše ptala, co se děje. Tenkrát svoji sexuální neaktivitu svaloval na stres z práce. Věřila jsem mu a ani ve snu mě nenapadlo, že je pravda někde jinde. Nakonec jsem si zvykla, že spolu téměř vůbec nespíme. A když ano, tak má v sobě Aleš čtyři piva.

Po nástupu do zaměstnání jsem doufala, že se věci změní. Že si budeme vzácnější a navážeme tam, kde jsme skončili. Radost se ale nekonala. Ještě víc jsme se odcizili. Jasně jsem vnímala, jak se mě Aleš nechce dotknout nebo mě políbit po příchodu z práce. Položila jsem mu otázku, ale nebyla jsem připravená na odpověď.

„Já už tě nepřitahuju?" zeptala jsem se přímo. Aleš ani nezastíral a se sklopenou hlavou se přiznal. Bývala jsi krásná, ale teď...“ nedořekl větu. Teď?" chtěla jsem, aby to dopověděl. Teď se mi protivíš. Už dávno nejsi tou, kterou jsem si bral," dodal a to už jsem slzy neudržela. Slyšet něco takového je jako bodnutí nožem do srdce.

Budu o manželovu přízeň bojovat

Trvalo mi, než jsem byla schopna reagovat. Musela jsem si to v sobě srovnat. Aleš má zčásti pravdu. Určitě nejsem tou ženou, kterou poznal před dvaceti lety. Jsem máma a manželka, moje životní priority se změnily. Vzhled je někde na posledních příčkách. Na druhou stranu, nechci o něj přijít. Chci, aby se na mě těšil. Chybí mi jeho dotyky a vyznání lásky. I ložnicové hrátky...

Neházím flintu do žita. Rozhodla jsem se bojovat. Naordinovala jsem si pravidelného kadeřníka a kosmetiku. Je třeba shodit nějaké to kilo, takže už měsíc docházím na hodiny piloxingu. Musím ale utišit i své vnitřní já. To je zraněné a cítí se mizerně. Tajně totiž doufalo, že mě bude manžel milovat, i když už nebudu tak krásná jako kdysi...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články