Zrzky mají kvalitnější sexuální život, potvrzují vědci! V čem?

Debbi, česko-německá zpěvačka s fascinující hřívou a očima.
Zdroj: Archiv
Slovenská herečka s maďarskými kořeny Vica Kerekes se objevila v řadě českých filmů a seriálů, mimo jiné v Kapitánu Exnerovi.Vica Kerekes je snem mnoha mužů.Slovenku Táňu Pauhofovou můžete znát například z filmu Po čemu muži touží.Táňa Pauhofová se narodila 13. srpna 1983 v Bratislavě. Je slovenská filmová a divadelní herečka, která působí také v dabingu a reklamě. + 10 fotek+ 11 fotek

Zrzky! Mají vlasy jako oheň, rajcovní pihy na světlejší pleti a k tomu často i tajemně šedé či zelené oči! Tenhle mix fyzických atributů je pro mnoho mužů cosi jako světlo pro můry! Jak to ale mají samotné rusovlásky, častý to objekt sexuálního zájmu, se svým milostným životem? Budete se divit, ale vědecké studie prokázaly, že ženy s rezavými vlasy se od zbytku populace skutečně trochu odlišují.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 08. 06. 2019 17:00

Na začátek krátký pohled do "rusovlasých dějin"... Lidé s rezavým zbarvením vlasů mají zpravidla i světle zbarvenou pokožku, pihy a šedé či zelené oči. Tento znak se podle odborníků objevil před zhruba dvaceti tisíci lety, kdy příslušníci druhu Homo sapiens sapiens začali osidlovat místa s chladným podnebím a nedostatkem slunečního svitu. Rezavé vlasy jsou tedy rozšířeny především v severní a západní Evropě u keltských a germánských národů, v Irsku je má každý desátý obyvatel.

Lidi se zrzavými vlasy provázely během historie různé mýty a předsudky. Například ve středověku byly rusé vlasy v kombinaci se zelenýma očima považovány za znak čarodějnictví či upírství. V minulosti obecně pak byli rudovlasí lidé považováni za nečestné, podlé a nespolehlivé.

Více sexuálních partnerů

O genetice rusovlasých osob je už víceméně vše známo, přesto vědci přicházejí s dalšími střípky do mozaiky. Podle výzkumu německých odborníků z Hamburku existuje spojitost mezi rezavými vlasy a sexuální náruživostí. Tak například: Studie profesora Wernera Habermehla, který se zabývá lidskou sexualitou, mapovala sexuální život stovek německých žen. Ukázalo se, že zrzky si sex užívají častěji, než je zjištěný průměr a rovněž vystřídají více partnerů.

Vědci zároveň přišli s tvrzením, že ženy, které se na rusovlásky přebarvily, tím signalizují nespokojenost s dosavadním partnerem, případně tím dávají mužské populaci najevo, že jsou svobodné a hledají známost. „Rudá barva je považována za symbol sexuality. Podle psychologů červená ovlivňuje psychiku mužů. Kromě toho, že červená barva muže více dráždí a přitahuje eroticky, vzbuzuje v nich také více zamilovanosti,“ doplňují sexuologové.

Skvělé milenky i superženy

Rudá barva vlasů, která podle výše uvedené studie zlepšuje sexuální život, je výsledkem genetické mutace. „Zrzavý gen“, vědecky označovaný jako MC1R, svým nositelům kromě rusé hřívy přináší i světlou pleť, světlejší barvu očí a často i pihy. Mimo tyto na pohled zjevné znaky se však zrzaví lidé od těch ostatních odlišují například i v toleranci bolesti.

Studie odborníků z McGill University prokázala, že rusovlasé ženy dokážou snést až o 25 % více bolesti než blondýnky či brunetky. Výzkum University of Louisville zase poukázal na fakt, že na rudovlasé lidi spotřebují chirurgové při operacích o 20 % více anestetik. Vědci z Erasmus University pak přinesli ještě jeden zajímavý poznatek. Při studiu tváří téměř 3000 postarších Evropanů zjistili, že ti zrzaví vypadali průměrně o dva roky mladší, než byl jejich skutečný věk.

PODÍVEJTE SE DO GALERIE NA NEJVÍCE SEXY ZRZKY ČESKÉHO SHOWBYZNYSU

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články