Autorka erotického bestselleru 365 dní Blanka Lipińská: Opravdový muž by měl mít hlavně penis

Autorka erotického bestselleru 365 dní Blanka Lipińská: Opravdový muž by měl mít hlavně penis
Zdroj: Waterdrop

Polská spisovatelka Blanka Lipińská způsobila svou prvotinou 365 dní doslova senzaci. Erotický román nabitý tajnými sexuálními představami nejedné ženy je součástí trilogie a díky polskému Netflixu už se dočkal i úspěšného filmového zpracování. Se svým vztahem k erotice, psaní i tělu se Blanka Lipińská svěřila v našem rozhovoru.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 07. 10. 2021 09:00

Hrdinkou románu 365 dní je sexuálně frustrovaná hotelová manažerka Laura Biel, kterou během dovolené na Sicílii unese místní mafián Massimo Torricelli. Dá jí rok na to, aby se do něj zamilovala, přičemž ji drží v luxusní vile, rozmazluje ji a zahrnuje pozorností. V románu nechybí patřičné erotické napětí ani bohatě vykreslené sexuální scény, inspirované nejen knihou 50 odstínů šedi, ale i autorčiným životem.

Šestatřicetiletou Blanku Lipińskou vystřelila její prvotina, jíž se jen v Polsku prodalo na 1,5 milionu výtisků, mezi nejčtenější polské spisovatele současnosti. Pohledná blondýna vystudovala kosmetologii a před vstupem do literárního světa se živila jako terapeutka-hypnotizérka. Je svobodná a kromě psaní a sportu se věnuje designérství.

Jak dlouho trvalo, než se vám podařilo nakladatele přesvědčit, aby vaši prvotinu vydal?

Nikoho jsem nemusela přesvědčovat. Vydavatelství buď vidí v knize a autorovi potenciál, nebo ne. Pokud je na knize něco špatného, ​​nepřesvědčíte lidi o tom, že je dobrá.

Svěřila jste se, že trilogie je částečně autobiografická. Které prvky z vašeho života se v ní konkrétně promítají?

Laura jsem v podstatě já a román 365 dní je z 85 % příběh o mně. Těch zbývajících 15 procent je smyšlených. Ale nikdy neprozradím, co jsem zažila osobně a co z toho je fikce.

V čem jste si s hlavní hrdinkou románu 365 dní Laurou Biel podobné? Týká se to třeba i sexuálních představ?

Necítím potřebu se k těmto věcem vyjadřovat, nicméně... Mohu říci, že by bylo těžké psát o něčem, co neznáte.

Proč se ptám, působíte totiž jako velmi smyslná žena. Kdy jste v sobě objevila kladný vztah k sexu a erotice?

O ctnost jsem přišla, když mi bylo 18 let, a nevidím na tom vlastně nic „zvláštního“. V roce 2014 mě pak během dovolené na Sicílii napadlo napsat erotický román.

 

Jak podle vás vypadá a co by měl mít pravý muž? Připomíná třeba v něčem dona Massima?

Netuším, jak vypadá „pravý muž“, ale pravděpodobně má hlavu, dvě ruce, dvě nohy a penis... jistě má penis, pokud je to muž. A Massimo má všechny tyto přednosti.

Krom nadání pro vyprávění příběhu jste také velmi krásná žena s pěknou figurou. Jak se udržujete v kondici? Jakou používáte kosmetiku a jaký máte fígl, abyste zkrátka vypadala dobře?

Už 14 let držím dietu s omezeným množstvím sacharidů. Dodržuji také poměrně krátký přerušovaný půst. Nikomu ale nedoporučuji, aby si mě bral za příklad. K tomu, co je pro mé tělo dobré, jsem došla po létech pokusů a omylů. V mé kosmetické taštičce toho moc nenajdete - zubní pastu a hydratační krém. Jsem fanouškem estetické medicíny, to je celé tajemství.

Nedávno jste se rozhodla spolupracovat s firmou Waterdop na vzhledu nové lahve. Kde jste hledala inspiraci pro její design?

Piju 3 až 4 litry vody denně, takže musím mít neustále po ruce nějakou láhev. Všechny ale měly veselý design, čímž se neshodovaly s mou osobností. Proto jsem ve spolupráci s Waterdrop vytvořila svou vlastní láhev. Je na ní znak slovanského boha podsvětí Velese. Stejný mám vytetovaný na krku. Miluji temnotu a tmu.

Plánujete se kromě psaní věnovat i designérské práci?

Chtěla bych tvořit. Waterdrop nebyl můj první projekt, o rok dříve jsem se značkou Casadei vytvořila boty od Blanky Lipińské. Mám ráda kreativní výzvy a doufám, že jich bude přibývat.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články