Odhalené tajemství mužů: Proč je tolik přitahuje poprsí žen

Pro muže jsou symbolem sexuality ženská prsa
Žnenské poprsí je pro muže magnetProč tomu tak je?Na to se snažili přijít dva mladí vědciToto tajemství je v hlavách chlapů zakořeněno už od dob pravěku+ 1 fotka+ 2 fotky

Ženská prsa jsou pro muže magnetem, který je přitahuje odjakživa. Proč jsou zrovna prsa největším lákadlem? Na to se snažili přijít američtí vědci Larry Young a Brian Alexander. Co tedy zjistili?

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 01. 06. 2019 15:00

Dvě teorie

První teorie říká, že za přitažlivost velkého poprsí může evoluce. Velká prsa a baculatost byly po mnoho tisíciletí u žen znakem bohatství a veliké plodnosti, takže když byl v dávných dobách člověk tlustý, byl určitě bohatý. Žena s velkým dekoltem je tedy zárukou toho, že se o rodinu dovede postarat a především je plodná a porodí fůru dětí.

Druhá teorie říká, že velká ňadra mohou muži na první pohled připomínat ženino pozadí a tím ho vzrušovat. Naši nejbližší příbuzní z řad živočišné říše, primáti, se totiž páří zezadu. To je také důvod, proč mají tak výrazné zadky. Aby samice vzbudily u samců neuvěřitelný sexuální chtíč. Důkazem této teorie je prý to, že ženská prsa v podstatě kopírují obrysy pozadí.

Lidé jsou unikátní

Lidé jsou jako jediní savci na světě přitahováni ňadry. U jiných živočichů se toto neděje. Ženy jsou zase jediné samice, kterým během dospívání prsa vyrostou, aniž by byly těhotné.

,, Jsme v podstatě jediný zvířecí druh, který se o ňadra zajímá během předehry i samotného aktu, masíruje je či jinak stimuluje,“ potvrzuje Larry Young.

Co říkají Larry a Brian?

Že jsou tyto dvě teorie tak trochu nesmyslem. Přišli s tvrzením, že muži se o ženská prsa zajímají z toho důvodu, že podvědomě vědí, že se jejich stimulací začne z ženina mozku vyplavovat hormon oxytocin, který je nejčastěji vyplavován, když žena kojí své dítě. Oxytocin pomáhá navázat láskyplné pouto mezi matkou a dítětem. Stejný hormon je vyplavován, když se žena zamiluje.

Tento fakt nemusí nikdo muže učit. Mají tuto informaci v mozcích zakódovanou od dob pravěku.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články