Tereza (26): Kvůli nemoci jsem přibrala deset kilo. Přítel se zachoval naprosto neočekávaně

Tereza (26): Kvůli nemoci jsem přibrala deset kilo. Přítel se zachoval naprosto neočekávaně
Zdroj: Freepik

Tereza přibrala kvůli poruše funkce štítné žlázy deset kilo. To je pro jejího přítele Ondřeje zcela nepřijatelné. On ale nechápe, že za to může nemoc. Zachoval se tak, jak to Tereza od něj nečekala. Vztah sice chtěla zachránit, ale nakonec se rozhodla, že bude lepší, když od Ondřeje odejde.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 10. 05. 2022 10:00

Přijdu si jako naivní husička, když jsem věřila slovům svého přítele. Ondřej (28) pořád tvrdil, že mě miluje takovou, jaká jsem. Jeho slova jsem brala vážně a věřila jsem mu. Teď se ale ukazuje, že to nebyla pravda. Během několika měsíců jsem kvůli onemocnění štítné žlázy přibrala deset kilo. A to bylo důvodem pro náš rozchod.

Kvůli štítné žláze jsem začala přibírat

S Ondřejem jsme spolu šest let. Je to můj první delší vztah. Přiznám se, že jsem nám od začátku věřila. Ondra je hodný kluk. Uměla jsem si představit, že s ním zestárnu. Spojuje nás hodně věcí. Žádný větší rozkol jsme ve vztahu neměli. To až teď, co jsem přibrala.

Prošla jsem si jistými zdravotními potížemi spojenými s funkcí štítné žlázy. Hormonální změny udělaly v mém těle pořádnou paseku. Vcelku nekontrolovaně jsem přibrala něco kolem deseti kilo. Nemohla jsem s tím nic dělat. Místo toho, aby mi byl Ondra oporou a snažil se mě nějak podpořit, řešil jenom ta kila navíc.

I když jsem ho na některá vyšetření brala s sebou, aby pravdu o onemocnění slyšel od odborníků, nijak to nepomohlo. Zatímco já řešila, co všechno mě ještě čeká, Ondra se hroutil, že jsem tlustá. Zprvu jsem nereagovala, protože jsem na to neměla sílu. Psychicky jsem se připravovala na případnou operaci.

Přítel nechápe, že za kila navíc nemůžu

Mimo toho, že jsem upadala do depresí, musela jsem ještě slibovat, že zhubnu. Ondra jako kdyby nerozuměl tomu, co se děje. Jakmile mě viděl jíst, už stál za mnou. „To bys jíst neměla," řekl a bral mi jídlo z ruky. „Podívej se, jak vypadáš? Jak mám s tebou dál žít?" urážel mě.

„Já jsem nemocná. Kdy už to pochopíš?" hájila jsem se. „Nemocná? Já bych řekl, že se za to jen schováváš. Musíš zkrátka zhubnout," jančil. Svým chováním mi vůbec nepomáhal. Naopak. Dělal to všechno ještě horší. Celkově to špatně snáším. Kila navíc jsou převážně zadržená voda, protože procesy v těle nefungují tak, jak mají.

Těsně před odhalením mého onemocnění mě Ondra požádal o ruku. Teď ale sám přišel s tím, že dokud vypadám takhle, nevezme si mě. Očekává, že zhubnu. Já ani lékaři mu nedokážeme vysvětlit, že za nabranými kily je skutečně štítná žláza. Chová se jako zabedněnec. Já alespoň vím, že takového muže nechci.

Dlouholetý vztah skončil kvůli mé nadváze

Sama sobě jsem slíbila, že dám Ondrovi ještě nějaký čas, aby to pochopil. Čekala jsem další čtyři měsíce, ale výsledek byl pořád stejný. Přítel mou nemoc přehlíží a stále si mele svoje. I když na tom nejsem psychicky nejlíp a nechci být sama, vztah jsem ukončila. Ondra se tvářil ukřivděně a neodpustil si několik poznámek.

„Až dostaneš rozum a zhubneš, ozvi se. Musíš zkrátka pochopit, že dokud jsi tlustá, jsi pro mě nepřitažlivá," začal a mluvil ještě dál, ale to už jsem mu vzteky práskla dveřmi před obličejem. Nechápu, kam jsem dala rozum, když jsem ztratila šest let s někým, kdo mě měl rád jen pro můj vzhled. Já jsem se teď zaměřila jen na sebe a na léčbu. Ondra si může být jistý jednou věcí - už ho nikdy v životě nechci vidět.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články