Romana (55): Mladší přítel mi utíká za milenkou. Nechci zůstat sama, proto dělám, že to nevidím

Romana (55): Mladší přítel mi utíká za milenkou. Nechci zůstat sama, proto dělám, že to nevidím
Zdroj: Freepik

Paní Romana se po rozvodu nejvíc bála samoty. Když ji zahnala s o 25 let mladším Milanem, byla konečně spokojená. Najednou se má zase o koho starat a to jí dělá dobře. Teď však zjistila, že Milan má i jinou ženu. Romana se však rozhodla mlčet. Dokud se k ní vrací, bude to tiše tolerovat.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 04. 11. 2022 17:30

Když mi krachlo dvacetileté manželství, řekla jsem si, že dostanu prvního chlapa, který se mi zjeví. Nebylo v plánu, že to bude zrovna o dvacet pět let mladší Milan. Zanedlouho oslavíme pět let od začátku vztahu. A i když vím, že mi utíká za jinou ženou, dělám, že to nevidím. Nechci už být sama. Dokud se ke mně vrací, budu to tiše tolerovat.

Po rozvodu jsem se nejvíc bála samoty

Kdybych měla říct jasný důvod, proč jsme se s Michalem (59) rozvedli, tak já vlastně přesně nevím. Zkrátka jsme si přestali rozumět. V názorech na trávení volného času, na to, jak žijí naše děti, nebo co bude k večeři. Na ničem jsme se nedokázali shodnout. Už jsme spolu nedokázali prohodit kloudné slovo. Naše rozhovory byly vlastně jen hádky a nadávky.

Michal jednoho dne řekl, že už toho má dost a chce klid. Mluvil o rozvodu a rozdělení našich cest. I když jsme se hádali, nečekala jsem to. Říkala jsem si, že to k dlouholetému vztahu prostě patří. Jenže nepatřilo a my šli od sebe. Exmanžel se poměrně rychle znovu usadil a žije spokojený život.

Vzhledem k tomu, že jsem ten typ ženy, která neumí být sama, dala jsem si slib. A to takový, že skočím po prvním chlapovi, který se namane. Tři roky samoty a hledání čehosi mě ničily. Dny byly prázdné, neměla jsem se o koho starat. Dcery za mnou sice jezdily, ale nedokázaly naplnit tu studnu samoty.

Moji samotu zahání o 25 let mladší muž

Jedním z mých koníčků je doučování hry na klavír. Většinou ke mně chodily děti. A jednoho dne přišel na hodinu Milan. Pohledný mladý muž s dobrým vychováním. Po třech hodinách, které u mě strávil, jsem se do něj zakoukala. O zamilovanosti jako takové jsem mluvit nemohla. Bylo mi s ním dobře a podle všeho to měl stejně.

Jedna naše hodina skončila vášnivým milováním přímo na klavíru. Od toho dne jsem věděla, že si ho nechci nechat utéct. Absolutně jsem neřešila, že je o tolik mladší. Bylo mi to jedno. Představa, že mám někoho, kdo zažene mojí samotu, byla silnější než fakt, že bych mohla být jeho matka.

Věděla jsem o něm, že je svobodný a nemá žádné závazky. To mi hrálo do karet. Musela jsem ale něco udělat se sebou. Změnit svůj styl oblékání, zajímat se o trendy a držet s ním krok. Po roce se ke mně dokonce nastěhoval. Zase jsem se měla o koho starat. Každé ráno mě těšilo, že se neprobouzím sama.

Vím, že někoho má, ale toleruji to

Nemůžu popřít, že mě to zabolelo. Zjistila jsem, že Milan má ještě někoho, ačkoliv tvrdil opak. Ženu ve svém věku, za kterou občas jezdí. Ucítila jsem bodnutí u srdce. Hořkou pilulku nevěry jsem spolkla. Dělám, že o tom nevím. Důvod je prostý. S Milanem mi nic nechybí.

I když mě asi nemiluje, má mě rád a vrací se ke mně. Je mu se mnou dobře. A to je pro mě to podstatné. Na otázku, zda má takový vztah budoucnost, si raději neodpovídám. Nekoukám se příliš dopředu, protože kdyby jo, musela bych se s ním rozejít. A to nechci. Mám ho ráda, mohu se o něj starat. Pořád lepší tohle, než být zase sama.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články