Laura (40): Můžu si vzít někoho, koho nemiluji? Děti nechce, ale je hrozně bohatý

Laura (40): Můžu si vzít někoho, koho nemiluji? Děti nechce, ale je hrozně bohatý
Zdroj: Freepik

Paní Laura v mládí promarnila dvě šance na lásku. Bála se, jestli není brzo na celoživotní závazek. A pak si myslela, že ještě musí něco dokázat. Život jí ale ukázal, jakou chybu udělala. Teď má možnost zajistit si budoucnost a vzít si staršího Marka. Problém je v tom, že on nechce děti a ona ho nemiluje.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 25. 10. 2022 10:00

Život mi ukázal, že svatba se nemusí nutně konat jen z lásky. Může to taky být způsob, jak se zajistit do budoucna. Já si mám vzít Marka (60), kterého nemiluji a myslím si, že ani nikdy milovat nebudu. Jenže mě zajistí až do konce života.

V mladí jsem promarnila šanci na lásku

Myslela jsem si, že až mi bude čtyřicet let, budu moci říct, že jsem šťastná. A vlastně jsem se k tomu roky snažila dopracovat. Snila jsem o dětech a o domečku někde v přírodě. O muži, kterému budu každé ráno s láskou dělat snídání a dávat pusu ve dveřích, než půjde do práce. Nic z toho se ale nestalo. Musela jsem se smířit s tím, že svoje sny navždy pohřbím.

V mládí jsem zažila dvě veliké lásky. První muž, kterého jsem milovala, byl Radim. Po třech letech vztahu jsem ale dostala strach zůstat hned se svým prvním partnerem, a tak se konal rozchod. Druhou šanci na opravdovou lásku jsem dostala, když jsem poznala Jakuba. Byli jsme pro sebe stvoření. Kdybych tehdy řekla ano na jeho žádost o ruku, věřím, že bychom spolu byli doteď.

Já se ale v 25 letech zalekla celoživotního závazku a vztah ukončila. Vzala jsem nohy na ramena a všechno, co pro mě do té chvíle mělo nějakou hodnotu, jsem zahodila. Odstěhovala jsem se na druhý konec republiky a slíbila si, že než založím rodinu, něco dokážu. Dnes vím, jaká to byla blbost.

Starší a bohatý muž je moje poslední šance

Posledních víc jak deset let jsem se ve svém životě plácala. Každé dva roky jsem měnila práci a hledala to pravé ořechové. Stejné to bylo s muži. Věděla jsem, že myšlenka mít děti není ještě zatracena. Snažila se pro ně najít otce. Jenže co vztah, to pohroma. S každým mužem, který se v mém životě mihnul, bylo něco špatně.

Jeden byl dobře maskovaný alkoholik, druhý násilník a ti ostatní měli ve zvyku nevěru. Sen o šťastné rodině se rozplýval. Měla jsem i existenční problémy a byla jsem ráda, že mám na jídlo. Nic nebylo tak, jak jsem si to kdysi malovala.

A pak se jako na zavolanou objevil Marek. Dával mi najevo svoji náklonost. Ze začátku jsem odmítala, že by z toho mohlo být něco víc. Čas ale běží příliš rychle na to, abych mohla znovu zaváhat a nedej bože se opět špatně rozhodnout. Marek pro mě představuje jakousi jistotu. Je bohatý, sňatku se nebrání. Háček je v tom, že nechce děti.

Vezmu si ho čistě z vypočítavosti

Když mě po dvou letech požádal o ruku, musela jsem jednat rychle. Věděla jsem, že když si ho vezmu, budu mít budoucnost jistou. Přísun peněz a život na vysoké noze. Nebudu muset řešit nic z toho, co by mě čekalo v případě, že bych si ho nechala utéct. A v čem je problém? V citech. Já ho nemiluji a nikdy ani nebudu.

Marek je vzdělaný člověk, který se vyzná ve světe. Překousnu asi i fakt, že je o dvacet let starší. V našem věku už to takový problém není. Vnitřně bojuji sama se sebou. Je morální brát si někoho jen z vypočítavosti a bez ohledu na jeho city? Marek se netají tím, že ke mně něco cítí. On si mě chce vzít, i když ví, že ho nemiluji. Možná je to pro mě vážně poslední šance, jak nezůstat sama. A navíc bych měla pohádkový život. Bohužel v něm nebude láska, ani děti. Bude mi to stačit?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články