Míra (37): Vzal jsem si kamarádku, kterou nemiluji. Přemluvila mě, ale byl to špatný nápad

Míra (37): Vzal jsem si kamarádku, kterou nemiluji. Přemluvila mě, ale byl to špatný nápad

Míra měl nejlepší kamarádku Moniku, se kterou jednu dobu chodil, ale neklapalo jim to. Zůstali ale nejlepšími přáteli a po letech se jí podařilo Míru přesvědčit, aby se vzali. To se ovšem ukázalo jako špatný nápad a on toho teď hořce lituje.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 18. 07. 2020 16:30

Moniku jsem poznal už na střední škole. Zkoušeli jsme spolu jednu dobu chodit, ale moc nám to tehdy nesvědčilo a domluvili jsme se, že nám to jde lépe, když jsme jen přátelé. Chodili jsme spolu do kina, do restaurací, ale byli jsme opravdu jako bratr a sestra. Znala každou moji přítelkyni a mohl jsem jí cokoliv říct. I ona mě seznamovala se svými známostmi, ale nikdy jí žádný vztah nevydržel dlouho.

Dostala nápad

Jednou jsme spolu šli popít a kritizovali jsme bývalé vztahy. Shodli jsme se na tom, že bychom potřebovali někoho, s kým si rozumíme. A Monika se naklonila a řekla, že mě stejně má ráda víc než jako kamaráda a měli bychom se vzít. Prý mě zná od hlavy až k patě a nic jí na mně nevadí, navíc nejsme nejmladší. V alkoholovém opojení jsem jí na to řekl: „Tak jo“ a vyspali jsme se spolu.

Druhý den mi naši debatu připomněla a já trochu váhal. Měl jsem ji rád, ale nemiloval jsem ji. Ona mi ovšem dávala jeden argument za druhým a navrhla, abychom to spolu znovu zkusili. Poslední šance. Nebyla to špatná logika, nikdy jsme se nehádali, měli jsme stejné zájmy, přátelé, stejný vkus na hudbu, a navíc mě opravdu brala takového, jaký jsem. Tak jsme se prostě vzali na radnici.

Byla to chyba

Máma plakala dojetím a hladila mě po tváři, že jsem dobře udělal. Svatební noc byla normální, ale pořád to nebylo ono, i když se Monika dost snažila a od posledně se i zlepšila. Kromě sexu nám to ale klapalo. Nikdo nic nehrotil, doma vládla pohodová atmosféra, jen jsem se prostě přichytil při tom, že mě zkrátka nevzrušuje. Zkoušel jsem změnit pohled na ni, pak už jsem to dělal jako rutinu a nutil se do toho, až mě to přestalo bavit úplně.

Hrozně mě to mrzí, protože vím, že mě miluje a opravdu jsem nám tu šanci chtěl dát. Když slyším kamarády, jak si stěžují, že je manželky nechápou, neustále se doma hádají, tak jsem vděčný, že tohle nezažívám. Jen mi přijde, že žiji se svou sestrou. Teď mě začala v práci přitahovat nová kolegyně a já se držím, abych nic neudělal, jenže je to těžké. Tolik mi to chybí, ale Moniku ranit nechci, je v podstatě můj nejlepší přítel.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články