Klementina (26): Po porodu jsem na milování neměla ani pomyšlení. Přítel se naštval a našel si prý dočasnou milenku

Klementina (26): Po porodu jsem na milování neměla ani pomyšlení. Přítel se naštval a našel si prý dočasnou milenku
Zdroj: Pexels

Klementině se po porodu změnily priority a doufala, že to její přítel Karel chápe. Ten se ale choval, jako kdyby bylo dítě jenom její. Vyžadoval sex, jenže Klementina se na něj kvůli císařskému řezu a péči o dceru několik měsíců necítila. Když už byla v pořádku a chtěla se s Karlem pomilovat, dozvěděla se něco, co ji srazilo na kolena.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 16. 09. 2022 10:00

U nás doma nastala situace, se kterou si nevím rady. Můj přítel Karel (29) mě čtyři měsíce po narození naší dcery Emílie podvedl. Tvrdí, že je to moje vina, protože jsem se mu dostatečně nevěnovala. Ztrácím se v tom, kde je pravda. Sama nevím, jestli ho mám opustit, nebo se pokusit o nápravu.

Věřila jsem, že mi přítel bude po porodu pomáhat

Když jsme se s Karlem rozhodli pro založení rodiny, myslím si, že ani jeden z nás reálně nevěděl, co se změní. Viděli jsme jen ty hezké věci, ale nechtěli jsme si připustit, že to bude dřina. Během těhotenství jsem fungovala vcelku normálně. Neměla jsem žádné nevolnosti, ani mě nezmáhala známá těhotenská únava.

Karel dostával servis, na který je zvyklý. Teplé večeře, pravidelný sex a čistý dům. Veliká změna přišla právě po porodu. Dcera musela přijít na svět císařským řezem. Pokud jste ho zažily, víte, že takový zásah do těla něco stojí. První dny v porodnici jsem nebyla schopna si sama stoupnout. Sestřičky mi pouze chodily přikládat dceru na kojení, nebo mi pomoci vstát na toaletu.

Když mě pouštěly domů, doporučily mi, abych se šetřila a využila pomoc svého partnera. Já je uklidnila, že mám doma toho nejlepšího chlapa, který mi pomůže. Když jsem to říkala, sama jsem tomu věřila. Jenže už první týden doma s dcerou naznačil, že budu na všechno sama. Karel se choval, jako kdyby to dítě bylo jenom moje.

Po porodu jsem byla na všechno sama

Už po čtyřech týdnech po mě vyžadoval sex. Když jsem mu ukázala lékařskou zprávu, kde se psalo, že během šestinedělí se sex nedoporučuje, protočil panenky. Já jsem navíc měla zcela jiné starosti. Emílie měla otočené dny. Přes den spala a v noci ožívala. A to pláčem a hladem.

Nikdy se snad nestalo, že by mě u ní Karel v noci vystřídal. Já si totiž během dne také neodpočinula. Musela jsem obstarat chod domácnosti. Začala jsem se točit v začarovaném kruhu. Přes den jsem fungovala jako hospodyňka a v noci jako starostlivá matka. A do toho po mě Karel čím dál tím častěji vyžadoval milování.

Nejenom že jsem se na něj fyzicky necítila, já na to ani neměla chuť. Prosila jsem Karla, aby byl trpělivý a dal mi ještě prostor na zotavení. Nikdy mi neřekl nic vlídného. Pokaždé se urazil a mumlal si pod vousy něco ve smyslu, že je zde navíc.

Přítel si našel milenku

Když byly Emílii čtyři měsíce, cítila jsem se o něco lépe. Začala se přetáčet, takže její koliky ustaly. Už se budila jen dvakrát za noc. Já jsem taktéž přicházela k sobě a chtěla se začít věnovat i Karlovi. Jednou v noci jsem se k němu přitulila a pokusila se o sexuální kontakt. On mě odstrčil.

„Když jsi se mnou tak dlouho nespala, zařídil jsem se sám," pronesl. Jak to myslíš?" chtěla jsem to vysvětlit. Našel jsem si dočasně milenku," dodal a snad čekal, že nad tím mávnu rukou. Tu noc jsme se ošklivě pohádali. Vyslechla jsem si, jak je to celé vlastně moje vina, protože jsem se věnovala jen dceři. Ze začátku jsem tu vinu cítila, ale později mi došlo, kde je chyba. To Karel mě v tom nechal. Nepomohl mi a viděl jen sebe. Nevím, jak dál. Odejít a sebrat dceři otce? Nebo se přes to přenést a doufat, že nevěra náš vztah posílí? Tohle jsem vážně nečekala…

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články