Miluška (35): Přítel zahodil deset let vztahu. Poslal mi jen krátkou zprávu a zmizel

Miluška (35): Přítel zahodil deset let vztahu. Poslal mi jen krátkou zprávu a zmizel
Zdroj: Freepik

Miluška má zlomené srdce, protože se s ní přítel rozešel po deseti letech vztahu. Nejvíc ji bolí to, jakým způsobem to udělal. Poslal jí krátkou zprávu, kde vlastně nic nevysvětlil. Už měsíc po něm pátrá a dožaduje se vysvětlení. Nechápe, jak jí to mohl udělat.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 10. 09. 2022 10:00

Před časem mi přišla textová zpráva, která mi zlomila srdce. Můj dlouholetý partner, o kterém jsem si myslela, že se stane mým manželem, se se mnou rozešel. Jen tak. K rozchodu zvolil krátkou zprávu.

Myslela jsem si, že s přítelem společně zestárneme

S Ivanem (35) jsme se dali dohromady před deseti lety. Byla to láska na první pohled. Nějaký můj vnitřní hlas mi říkal, že láska s ním bude na celý život. A vlastně ještě do nedávna to tak i vypadalo. Během našeho vztahu jsme spolu dokázali nemožné. Jako vášniví cestovatelé jsme první roky vztahu hlavně cestovali.

Nejraději jsme jezdili na malou Fatru a lezli po horách. To byla naše největší vášeň. Dokázali jsme jet i za zábavou. S Ivanem jsem si splnila sen a na měsíc odletěla do Las Vegas. To bylo na naše páté výročí. Tam mě symbolicky požádal o ruku a já řekla šťastně ano. Tehdy jsem zahodila pochyby o tom, že bychom se někdy mohli rozejít.

Zkrátka a dobře milovala jsem ho celým svým srdcem. Ivan byl pro mě tou nejdůležitější osobou mého života. Rodiče byli z mého vztahu nadšení. Ivan splňoval i jejich očekávání, jak má vypadat správný manžel.

Přítel se se mnou rozešel po 10 letech

Poslední dva roky náš vztah procházel jistou krizí. Nešlo o nic konkrétního, jen o klasické neshody v dlouhotrvajícím vztahu. Ivan se na mě občas zbytečně utrhl, nebo byl naopak nemluvný a ukrytý někde hluboko v sobě. Kamarádky říkaly, že by bylo divný, abychom byli pořád jen šťastní. Snažily se mi vysvětlit, že hádky ke zdravému vztahu patří.

Mě to ale nedělalo dobře. Často jsem kvůli tomu chytala panickou hrůzu z rozchodu. A možná jsem si ho i sama přivolala. Před měsícem jsme oslavili deset let vztahu. Zarezervovala jsem pro nás stůl v naší oblíbené restauraci a večer si náležitě užila. I Ivan vypadal spokojeně a šťastně.

Pár dní na to jsem odjela na služební cestu. Když jsem se vrátila, v bytě mě čekal obrovský šok. Všechny jeho věci byly pryč. Oblečení, nábytek i květiny. Když jsem vzala do ruky telefon, abych mu zavolala, našla jsem v něm textovou zprávu: „Odešel jsem. Bude to tak lepší. Nepátrej po mě. Přeji ti hodně štěstí. Ivan.”

Zasloužila jsem si víc

Obratem jsem mu volala, ale číslo bylo odpojené. Můj milovaný Ivan nikde nebyl. Jeho rodiče údajně nevěděli, kde je. Vzhledem k tomu, že je živnostník, byl problém ho někde najít. Pracoval v terénu, takže jen těžko jsem si mohla zajet pro vysvětlení k němu do práce. Jeho zprávu jsem četla snad stokrát. Dělám to i dnes. Snažím se to pochopit.

On zahodil deset let vztahu. Jen tak. Bez uvedení důvodu a nějakého vysvětlení. Jak mám teď žít? Jak mohu někomu věřit? Zůstalo mi zlomené srdce. Nemám ponětí, zda to byla promyšlená věc, nebo jednal spontánně. Ani po měsíci sháňky po něm jsem nebyla úspěšná. Dal si velikou práci, abych ho nenašla. Pomalu začínám chápat, že se to někdy děje. Že se lidé zkrátka rozejdou. Jen si myslím, že jsem si zasloužila víc než jen obyčejnou zprávu.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články