Výběr sukně podle typu postavy: Bude vám více lichotit áčková, pouzdrová nebo mini?

Výběr sukně podle typu postavy: Bude vám více lichotit áčková, pouzdrová nebo mini?
Zdroj: Koláž Lifee.cz
Žlutá vzorovaná elegantní sukně. Erika FASHION, 460 KčČervená sukně z bavlněného popelínu. H&M, 599 KčHnědá volánková sukně. Erika FASHION, 460 KčZelená pouzdrová sukně s ozdobnými knoflíky. Mohito, 599 Kč+ 6 fotek+ 7 fotek

Sukně je symbolem elegance, ženství a bezpochyby také léta. Jak ovšem zvolit takovou, která vám bude skutečně slušet? Vsaďte na výběr sukně podle typu své postavy a budete za hvězdu.

Dana Klementová
Dana Klementová 25. 05. 2022 14:30

Vybrat dokonale padnoucí sukni může být náročné. Pokud ji ovšem budete volit podle proporcí svého těla, chybu určitě neuděláte

Áčkové sukně

Áčková sukně sluší prakticky každé postavě. Je ovšem třeba dbát na několik zásad. 

Postava ve tvaru hrušky by měla volit áčkové sukně s vyšším pasem, které zvýrazní útlý pas a rafinovaně schovají větší boky. Ženy s postavou ve tvaru jablka by zase měly preferovat spíše jednoduché splývavé áčkové sukně kratší délky, aby nechaly vyniknout své štíhlejší nohy. Vyhnout by se měly sukním, které jsou hodně zdobené či nabírané u břicha, neboť by tak k této problémové partii zbytečně přitáhly pozornost. 

Co se týče obdélníkové postavy či postavy ve tvaru přesýpacích hodin, ty si mohou dovolit prakticky jakoukoliv áčkovou sukni do pasu. Ženy se spíše klučičím typem postavy by pak neměly zapomínat na nejrůznější květinové vzory, které působí žensky a lichotivě. 

Pouzdrové sukně

Že jsou pouzdrové sukně jen pro štíhlé ženy? Kdepak. Nejvíce tento typ lichotí ženám s postavou ve tvaru X, stejně dobře ovšem bude pouzdrová sukně vypadat i na ženách s postavou ve tvaru hrušky a obecně u žen s plnějšími křivkami. Ty by si však měly dát pozor, aby nebyla sukně zbytečně zdobená. Přednost raději dejte neutrálním tónům. 

Pokud navíc zvolíte pouzdrovou sukni s délkou těsně pod kolena a vysoké lodičky, opticky si prodloužíte nohy a budete vypadat hned o několik centimetrů vyšší. 

Minisukně s vyšším pasem

Doby, kdy si mohly minisukně dovolit pouze štíhlé dámy, jsou již nenávratně pryč. Momentálně totiž seženete minisukně s vyšším pasem, které lichotí i ženám plnějších tvarů, neboť dokáží perfektně skrýt drobné nedostatky.

Nyní si navíc můžete prohlédnout naši fotogalerii, kde na vás čeká 10 sukní, ze kterých si vyberou ženy všech postav.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články