Nové letní maxi šaty: Inspirujte se modely, které oblékly naše redaktorky

Nové letní maxi šaty: Inspirujte se modely, které oblékly naše redaktorky
Zdroj: Redakce Lifee.cz
Bílo-modré květované maxi šaty. VILA CLOTHES, ZOOT.cz, 751 KčŠéfredaktorka Markéta ve vzdušných bílých maxi šatech s dlouhým rukávem. PIETRO FILIPI, Fashion Arena Prague Outlet, 4990 KčZelené dlouhé lesklé šaty. Erika FASHION, 730 KčRedaktorka Kristina v maxi šatech s výstřihem do V. PIETRO FILIPI, Fashion Arena Prague Outlet, 4995 Kč+ 9 fotek+ 10 fotek

Léto se nezadržitelně blíží, a mnoho žen tak začíná řešit, o jaké letní šaty obohatit svůj šatník. Který střih byste rozhodně neměla během letošní sezony opomenout a které šaty během léta nejraději nosí redaktorky Lifee.cz?

Dana Klementová
Dana Klementová 20. 05. 2022 08:00

Jestli lze o nějakých šatech říct, že jsou skutečně nadčasové a sluší prakticky všem, pak jsou to maxi šaty. K létu neodmyslitelně patří již řadu let a alespoň jedny byste ve skříni měla mít i vy. 

Markéta Behinová: Mám pár kousků na míru od módních návrhářů

Musím přiznat, že jsem nikdy nebyla moc šatový typ. V málokterých šatech se cítím dobře a jejich výběr mi vždycky zabere dost času. Postupně jsem si ale šaty zamilovala, a to hlavně kvůli pohodlí. Jelikož mám postavu ve tvaru obdélníku, vybírám si střihy do áčka, v pase do gumy, případně rovně střižené, které pak doplním páskem přes boky.

Na nákupy nejradši chodím na místa, kde je víc obchodů pod jednou střechou. A navíc takových, ve kterých mám jistotu, že si snadno vyberu. Oblíbila jsem si Fashion Arena Prague Outlet, kde se cítím jako v ráji a mnohdy mám opačný problém – zredukovat vybrané šaty na jedny či dvoje. Mrkněte ve videu níže.

V barvách u mě dominuje přes léto bílá, kterou občas doplním nějakou výraznější – tyrkysovou nebo růžovou. Délka šatů nehraje roli – troufnu si na maxi i mini. V šatníku mám i pár kousků šitých na míru od módních návrhářů. To myslím, že by si měla splnit párkrát za život každá žena. Takové kousky jsou originální, nadčasové a de facto na celý život.

@lifee.cz Jaké letní maxi šaty preferuješ ty? 👗 Naší šéfredaktorku Markétu zaujaly ty z @fashionarenapragueoutlet #fyp #fypシ #foryoupage #summer #summerdress #pietrofilipi #liujo #lifee #lifeecz ♬ BOOM - Tiesto

Kristina Vodičková: Upřednostňuji maxi šaty s délkou aspoň pod kolena

Jestli něco opravdu miluji, tak jsou to letní šaty, ve kterých se cítím jako ryba ve vodě. Mám doma slušnou sbírku a v jednom týdnu prostřídám rozhodně aspoň patery. Dávám přednost maxi šatům či modelům s délkou alespoň pod kolena. Vzhledem k tomu, že nosím velikost XL a mám i větší prsa, mám ráda střihy, které silnější proporce tolik neakcentují. Oblíbené jsou šaty s překříženou částí přes prsa, výstřihem do V a k tomu od pasu volnější. Občas mám i upnutější šaty, ale rozhodně se vyhýbám modelům s délkou nad kolena, nerada ukazuji nohy a v maxi šatech se cítím lépe. 

Dále také upřednostňuji zářivé barvy a různé vzory, působí to na mě veselejším dojmem. Osobně se v létě vyhýbám černé barvě, nemyslím si, že holky s křivkami by se do ní měly halit, naopak by si měly vybírat modely, které jim přinášejí radost.

Dana Klementová: Na zvířecí vzory a syté barvy nedám dopustit

Během léta dávám přednost kratším baby doll, košilovým či zavinovacím šatům s délkou nad kolena. Pokud mě ovšem čeká nějaká výjimečná společenská událost, pak jsou pro mě maxi šaty jasnou volbou. Jelikož jsem menšího vzrůstu, snažím se je vždy kombinovat s vyššími podpatky, díky kterým šaty skvěle vyniknou.

Co se týče barev a vzorů, kromě tradičních zvířecích, které jsou mými favority již několikáté léto, mám ráda výraznější odstíny barev, jako sytě růžovou, žlutou či modrou, jež v kombinaci s opálenou pokožku vypadají naprosto senzačně, a navíc působí optimisticky. Ovšem ani nestárnoucí klasika v podobě jednoduchých bílých šatů nesmí v mém letním šatníku chybět. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články