Kraťasy i pro ženy plnějších tvarů? Sáhněte po bermudách, které prodlouží nohy a zamaskují nedostatky

Kraťasy i pro ženy plnějších tvarů? Sáhněte po bermudách, které prodlouží nohy a zamaskují nedostatky
Zdroj: Koláž Lifee.cz
Trendy fialové bermudy. H&M, 599 KčSvětle modré džínové bermudy. ONLY, 599 KčRůžové bermudy s nažehlenými puky. Reserved, 499 Kč
Světle zelené bermudy. VERO MODA, 799 Kč+ 6 fotek+ 7 fotek

Šortky, které končí těsně pod zadkem, jsou na vás příliš odvážné, ale v tříčtvrtečních kalhotách se vám léto trávit nechce? Vsaďte na stylové bermudy. Tedy na trendy kraťasy s délkou nad kolena, které si navíc mohou bez obav dovolit i ženy s plnoštíhlou postavou. Jaké by ve vašem šatníku pro léto 2022 neměly chybět?

Dana Klementová
Dana Klementová 18. 05. 2022 14:30

Bermudy, na první pohled připomínající cyklistické šortky či kraťasy pro pány, jsou opět v kurzu. Kromě toho, že vypadají velmi elegantně, mají tu výhodu, že si je mohou dovolit téměř všechny ženy.

Stylové bermudy pro všechny typy postav

Jen málokterá z nás se může pyšnit mírami modelky. Bermudy, které jsou tento rok opět in, však budou slušet všem. Zkuste jim proto dát šanci. 

Díky tomu, že mají vyšší pas, dokáží opticky prodloužit nohy, a skvěle tak vypadají i na menších ženách. Pokud navíc zvolíte volnější střih, snadno zamaskujete drobné nedostatky a budete se během parného léta cítit skutečně komfortně. 

Ženy, u kterých lze za problémové partie označit větší zadeček či stehna, by si měly pouze dávat pozor na příliš výrazné a extravagantní vzory. Mnohem více vám budou lichotit méně nápadné, ideálně tmavší bermudy

Bermudy a jejich původ

Kraťasy nad kolena byly součástí uniformy v obchodě s čajem Nathaniela Coxona na Bermudských ostrovech už v roce 1914. Ten chtěl svým zaměstnancům dopřát komfort v horkém počasí, ale zároveň udržet formální vzhled. Nejčastěji se tehdy bermudy nosily jako součástí pracovního oblečení společně s vysokými ponožkami, košilí, kravatou a blejzrem.

Z Bermudských ostrovů se kraťasy nad kolena postupně dostaly do šatníků žen po celém světě a jsou módním hitem už desítky let.

Vzory a barvy pro léto 2022

Jaké bermudy by neměly chybět ve vašem šatníku během léta 2022? Kromě nadčasových džínových či černých můžete sáhnout také po těch ve výraznějších odstínech, jako je růžová, fialová, zelená či modrá. Právě letošní léto je totiž pestrým barvám nakloněno.

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články