Trendy obuv na jaro 2023: Vysmívané dřeváky se vracejí, oslní se vzdušnými šaty i barevnými kostýmky

Trendy obuv na jaro 2023: Vysmívané dřeváky se vracejí, oslní se vzdušnými šaty i barevnými kostýmky
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/koláž Lifee
Pantoflíčky s otevřenou špičkou. Bershka, 799 KčSubtilní nazouváčky s přezkou oceníte, jste-li nakloněny spíše méně nápadným modelům. H&M, 1 499 KčTmavý odstín dřeváčků Mango (2 299 Kč) podtrhují kovové prvky.Ani barvy nejsou dřeváčkům zapovězěny. Simen, 1 899 Kč+ 12 fotek+ 13 fotek

Sedmdesátá léta jsou zpět ve své pravé podobě. Zasloužily se o to boty s nechvalnou pověstí, ve kterých opět nachází zalíbení celý svět. Řeč je o kontroverzních dřevácích, tedy pantoflích s pevnou dřevěnou podešví, které momentálně najdete v nabídce snad každého obchodu s obuví. A rozhodně nezůstane jen u obligátních nazouváků.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 10. 05. 2023 08:00

Doprovází je pověst nepohodlných, neohrabaných bagančat, které před časem módní redakce magazínu Vogue označila za obuv pro hobity. Nám ale jejich nekonformní vzhled přijde velmi působivý. A názor změnili i původně skeptičtí odborníci a předhánějí se v trendy kombinacích, které dřevěnými botkami nejlépe vyšperkovat.

Představte si je jako doplněk ke vzdušným letním šatům všech délek, perfektní službu odvedou i po boku znovuobjevených zvonových nohavic kalhot, aktuálně nazývaných flare. Retro look se líbí a rozhodně nemusí znamenat jen nepohodlí a nepříjemné materiály. Naopak. Však "dřeváky" dlouho plnily funkci zdravotní či zdravotnické obuvi a jejich návrat mezi módní must have provází použití kvalitní kůže, semiše v mnoha barvách i jiných pestrobarevných materiálů, které jasně dokazují jejich aktuálnost.

Mezi aktuálními looky mají místo platformy i nízké podrážky

Už loni ovládly dřevěné nazouváčky přehlídková mola všech významných módních domů, a tak se dalo čekat, že se jimi nechají inspirovat i běžné řetězce, jež nás teď bombardují dřevěnými modely ve všech podobách. Líbí se nám sandály na vysokých podpatcích i ploché pantoflíčky s přezkami, odvážné módní nadšenkyně nadchnou složitější modely se šněrováním kolem kotníků a výš, modely s proplétanými proužky kůže či semiše nebo výrazné prvky v podobě přezek a pásků se zapínáním. Nízký profil podrážky nebo vysoká platforma, vše má mezi nejaktuálnějšími looky své výsostné postavení.

Jak nosit dřeváky podle posledních trendů

Jak už jsme naznačili, dřeváčky nezkazíte žádný z aktuálních stylingů. Vedle rozevlátých i bodycon šatů sluší jako doplněk barevným kalhotovým kostýmům s volnými i skinny nohavicemi, nezaleknou se výzev s džínovinou a okouzlí i v pojetí novodobého boho stylu jako doplněk k háčkovaným i krajkovým modelům. Místo ve vašem botníku, uvolněném po odklizení posledních zimních modelů, už netrpělivě vyhlíží nový pár trendy pantoflíčků, sandálů či nazouváků s plnou špičkou, které okouzlí stylem i nadčasovostí a o své nové majitelce prozradí zásadní informaci: s módou si rozumí!

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články