Trendy boty na jaro 2023: Vracejí se střevíčky s odhalenou patou i pantofle typu mules

Trendy boty na jaro 2023: Vracejí se střevíčky s odhalenou patou i pantofle typu mules
Zdroj: Oficiální materiály prodejce
Platformy a široký podpatek garantují pohodlí, tyhle sandálky Jenny Fairy ale šplhají až do nebe! CCC, 1 399 KčVliv 70. let dýchá i z psychedelicky vybarvených sandálů na platformě Aldo za 3 590 Kč.Lila odstín nehodlá opustit vysoké pozice oblíbenosti. Oblékly jej i tenisky Vans s vysokou podešví za 2 549 Kč.Dříve zdravotní obuv, dnes trend, kterého budou plné ulice. Pohodlné páskové pantofle v aktuálním vanilkovém odstínu. Birkenstock, 1 299 Kč+ 8 fotek+ 9 fotek

Také už se nemůžete dočkat, až hřejivou zimní obuv zastrčíte hluboko do botníku a nohám dopřejete svobodu v lehkých letních modelech? My také, a proto se poohlížíme po těch nejtrendovějších botkách, ve kterých si, až nám to příroda konečně dovolí, vyrazíme do světa!

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 15. 04. 2023 18:00

Sluníčko a teplo už nám opravdu chybí. A nejen kvůli blahodárným účinkům na tělo i psychiku. Vyrazit v nejnovějších modelech obuvi pro tuto sezónu totiž tentokrát bude zábava! Šněrovací detaily, aplikacemi zdobené špičky, pohodlné pantofle, které z plovárny či ordinací zamířily do ulic už dřív, a taky pořádný rozhled na vysokánské platformě. Vyberete si?

Zdravotnická obuv v novém kabátu i odhalená pata

Zmíněné plastové pantofle s přezkami na širších páscích, které známe jako druh zdravotnické obuvi a do módních kolekcí se vměstnaly už pár sezón zpět, letos prokoukly a hýří nepřehlédnutelnými barvami – lila levandulovou, vanilkově žlutou nebo mátově zelenými odstíny. Odklon od klasického provedení s korkovou podrážkou tomuto druhu obutí také prospěl, nazout si je tak bez obav můžete k letním šatům. Minimálně jedny si určitě pořiďte, nejspíš ale brzy zatoužíte i po další barevné variantě.

Milovnice spíše elegantnějších kousků osloví trend otevřených lodiček. Tentokrát ale neodhalují prstíky, naopak. Slingback lodičky odkrývají patu. Na noze je pak udržuje buď klasický pásek přes kotník (velmi sexy!), nově ale míří výš a zavazování šněrovacích tkaniček může končit až na lýtku. Skvělé duo vytvoří tento druh obuvi s culottes, kalhotami se širokými nohavicemi, které sahají nad kotníky. Dokonale doplní i rozevláté kaftanové šaty nebo trendy skládané minisukně.

Nezapomeňte na zdobenou špičku

Další trendové pozice toho roku také obsazují tzv. "pantofle". Velký návrat hlásí elegantní typ „mules“, pantoflíčků s uzavřenou špičkou. Letos bez kontroverzních kožešinek, zato s vytříbenými detaily – prošíváním, přezkami či průstřihy. Jejich méně okázalou variantou jsou pak nazouváky s prostornou oblou uzavřenou špičkou a tvarovanou stélkou, které byste ještě donedávna na módní hit nepasovaly. Dnes bez nich nemůže žít žádná influencerka ani módyznalá celebrita.

Na fanynky výrazných trendů cílí další z letošních hitů – zdobené špičky. Střevíčky, sandálky či mokasíny vyšperkovaly nepřehlédnutelné přezky, kovové či štrasové prvky. A tam, kde nejsou rovnou součástí boty, se nabízí i prostor pro vlastní invenci. Na trhu totiž najdete speciální brože, kterými můžete své oblíbené botky vyzdobit podle posledních trendů. A až vás ozdoba na špičce omrzí, můžete ji klidně přesunout na klasickou pozici, třeba na klopu saka.

Platformy, kam se podíváš

Jásat mohou i ženy menšího vzrůstu. Aktuální módní trendy totiž diktují povinné přidávání centimetrů. Vysoké platformy obsadily vedle klasických druhů i tenisky nebo zmíněné pantofle, pouhým nazutím nových botiček tak získáte potřebný nadhled. A stejně nápadně povyrostly i klasické letní sandálky na podpatku.

Platformu aktuálních modelů doplňuje široký podpatek inspirovaný modely ze 70. let a nabízí vedle skvělého rozhledu také velmi pohodlný krok. A aby toho nebylo málo, retrem dýchající modely letos oblékají nepřehlédnutelné metalické odstíny. Vedle těch klasických v barvách vzácných kovů najdete i zde zástupy pastelových tónů, které masivním střevíčkům dodávají křehčí ráz.

Tak teď už jen počkat, až se jaro umoudří a předvede se nám v plné parádě. Do té doby si můžete vybrat některé z trendy botiček nadcházejících dní v naší fotogalerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články