Denimové midi sukně ovládly jaro: Nosí se ty sahající ke kotníkům a v neotřelých provedeních

Denimové midi sukně ovládly jaro: Nosí se ty sahající ke kotníkům a v neotřelých provedeních
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/koláž Lifee

Ideální kousek, ve kterém pohodlně proplujete přechodným obdobím aprílového počasí až do horkého léta? Midi sukně! A když je navíc džínová, rázem máte ve skříni univerzální kousek, který je zároveň i aktuálním trendem.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 09. 04. 2023 09:00

Že je sukně v midi délce (tedy sahající kamkoliv mezi koleny a kotníky, v případě pojmenování "midaxi" až k nim) jedním z nejuniverzálnějších kousků šatníku, o tom se přesvědčujeme již několik let, kdy patří k nejvyhledávanějším střihům. Oprášit ale variantu z denimu – to se módní diktát významně rozhodl až letos a nezbývá, než odborníkům poděkovat. Vytvořit s pomocí džínové midi dokonalý outfit je totiž doslova hračka.

Abychom ale byli spravedliví, přední příčky oblíbenosti obsadila tahle skvostná varianta džínoviny již v podzimních měsících. Jak vidno, nezůstává opomíjena ani s novou sezónou a očekávaným, leč stále se nedostavujícím jarním oteplením.

Klasický typ i nápadité modelace. Denimová midi není fádní

Ač se v základní variantě, tedy sukni rovného či mírně rozšířeného tvaru s různě rozevřeným rozparkem, považuje za střih jednoduchý, rozhodně není fádní. V novém pojetí nabízí hned několik stěžejních variant, které jsou na první pohled diametrálně odlišné. Z takové palety tvarů je radost vybírat. A odlišnosti mezi jednotlivým zpracováním nehledejte jen v barvě či stupni sepranosti džínoviny. Trend nabízí modely áčkového střihu s asymetrickou délkou, sukně s různě složitými modelacemi, ať už ve formě volánů či sedel, a nechybí ani divočejší kousky s nezačištěnými okraji, které inklinují k návratu stylu grunge.

Trendy délka midi sukní atakuje linii kotníků

Jde-li o ideální délku podle posledních trendů, zkracování není na místě. Opravdu velké oblibě se těší modely co nejvíce se přibližující kotníkům nositelky. Taková midaxi sukně z denimu je pak plnohodnotnou elegantní variantou ke klasickým džínám, sukně totiž vždy vyzní o poznání uhlazeněji, přestože výchozí materiál oba modely spojuje.

Rozhodly jste se zařadit midi sukni z džínoviny mezi své nejoblíbenější kousky? Nemusíte se bát, své místo si spolehlivě udrží i s koncem letních prázdnin. Důkazem budiž street style i přehlídky podzimních kolekcí, které právě teď probíhají na jednom týdnu módy za druhým a jasně deklarují, že se s denimovou midi sukní ani v dalších měsících určitě nerozejdeme ve zlém.

Správný rozparek umí odhalit jen to, co je potřeba

A s čím ji kombinovat? Povoleno je doslova vše. Univerzálnější kousek aby člověk pohledal. Tahle stálice skvěle funguje napříč styly i stupněm pohodlí. Trička, topy, košile, mikiny, k nim sako či plášť a bundičky všech tvarů a střihů. Záleží jen na příležitosti a vaší momentální náladě. A co se týče doplňků – hra na jednoduchost pokračuje. Sluší jí to s lodičkami, keckami i kozačkami nad kolena. Těm tedy prospěje přítomnost poměrně vysokého rozparku, aby nezůstaly zbytečně skryty zrakům okolí a jejich efekt nepřehlédnutelného obutí patřičně vynikl.

Ve fotogalerii, kterou jsme pro vás připravili, najdete příklady jednoduchých, ale stylových džínových sukní, které se mohou už zítra stát součástí vašeho jarního šatníku. Minimálně jednu totiž (nejen) letos rozhodně potřebujete!

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články