Pletené sukně podle typu postavy: Zvonová schová bříško, dlouhý volnější střih protáhne nohy

Pletené sukně všech délek a střihů.
Zdroj: oficiální materiály prodejců/koláž Lifee
Úpletová sukně Tatuum s délkou mírně pod kolena, 1 199 KčPřiléhavá sukně s rozparkem. Mohito, 549 KčSukně s copánkovým vzorem, kterou by bylo za nás lepší doplnit kozačkami se špičkou. Lindex, 500 KčZelená pouzdrová svetrová sukně ke kolenům. TOP SECRET, 639 Kč+ 16 fotek+ 17 fotek

Pletené sukně jsou skvělou alternativou k pleteným šatům. Na rozdíl od šatů ale nabízejí mnohem širší možnost využití. Kombinovat se dají s halenkou i tričkem, bundou i kabátem a jednoduše řečeno ochrání vaše tělo před chladem, aniž byste se musely v zimě vzdávat odhalených nohou, nebo svých oblíbených letních outfitů. 

Kristýna Nováčková
Kristýna Nováčková 10. 02. 2023 08:00

Jediná změna, která musí nutně proběhnout ve vašem šatníku, je výměna lehkých materiálů za ty hutné pletené, ve kterých po cestě do práce neumrznete. Sukni můžete pojistit i teplými punčochami a nebudete litovat. Jaká sukně je ale pro vás ta pravá? Věděli jste, že střih i délka mohou ovlivnit to, jak vám bude sukně slušet?

Objemnějším nohám sluší volnější střih až ke kotníkům

Žádná z nás nemá dokonalou postavu, a i kdyby ano, stejně bychom nějakou tu chybku našly. Nejčastější oblastí těla, kterou rádi schováváme, je bříško. To je vypouklé, i když vážíte 50 kg. To kvůli ženským orgánům, které jsou zde uložené, a za to není třeba se stydět. Přesto se budeme cítit lépe, když to nebude znát na první pohled. Proto volte k většímu bříšku či bokům buď zvonový střih, nebo volnější kousek, který nebude obepínat každý záhyb.

Pokud máte celkově objemnější nohy, kdy se vám mírně slévají stehna a lýtka, bude vám slušet spíše delší volnější střih, ideálně až ke kotníkům. Pokud zvolíte správnou barvu, může vám taková sukně opticky prodloužit nohy a přilákat pozornost spíše k horní části celého looku. K takové sukni se hodí například rolák a kratší svetr. Skvěle by vypadala i teplá péřová vesta, které jsou tento rok velmi trendy.

Se širokými lýtky se vyvarujte sukní do jejich půli

Zlobí-li vás širší lýtka, nebude nejlepší volit délku, která končí v jejich středu. Nohy se v této oblasti rozšiřují a vy pak působíte, jako by vám z kotníků vedly nafouklé balónky. Tento problém ovšem může nastat i u toho, kdo má lýtka zcela normální. Srovnání s vyhublými modelkami, jež se chlubí lýtky podobně širokými jako kotníky, není zcela objektivní.

Čeho si ale můžete povšimnout, jsou široké shrnuté kozačky, kterými teď stylisté takové sukně doplňují. Takové boty mohou být zajímavým doplňkem, je ovšem otázka, jak bychom v takovém outfitu vypadali my. Každá žena je krásná, jen je nutné se dobře znát a spíše než trendy se řídit intuicí. Za nás jsou stále nejlepší klasické kozačky či polokozačky s úzkou špičkou. Kulatá bude sedět spíše ke sportovně laděným mini sukním.

Nebojte se sukní ve veselých barvách

Zajímavou barevnou kombinací, kterou jsme vám přidali i do fotogalerie, je vínová sukně s hnědými kozačkami a světle růžovým svetříkem. Takto vyladěný outfit je hodný pochvaly. Na druhé straně velmi bohémsky a optimisticky může působit i sukně v krémových, či jiných veselých barvách.

Všechny ostatní pletené sukně si můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články