Nejlepší punčocháče pro zimu 2020: Jak je nosit, aby vám to slušelo

Nejlepší punčocháče pro zimu 2020: Jak je nosit, aby vám to slušelo
Zdroj: Freepik.com
Tmavomodré termopunčocháče, 249 Kč.Dámské punčochové kalhoty Pearl, 385 Kč.Třpytivé punčocháče, 299 Kč.Punčocháče Thermal Ultra Krycí, 369 Kč.+ 3 fotky+ 4 fotky

Milujete sukně a nechcete se jich vzdát ani v mrazivém počasí? Potom vám nezbývá než nosit komfortní punčochové kalhoty, ve kterých vám bude krásně teploučko. Jenomže to, co je pohodlné, nebývá zrovna hezké. Ono ale spíš záleží na výběru. Jaké punčocháče se tedy letos budou nosit?

Jana Šulcová
Jana Šulcová 04. 12. 2020 12:00

Do chladného až mrazivého počasí se tenoučké punčošky moc nehodí. Nožka v nich sice vypadá přitažlivě, ale za chvilku prochladnete a určitě se nebudete cítit komfortně. Na cestu do zaměstnání i na odpolední schůzku si v chladných dnech klidně oblékněte pěkné teplé punčocháče, i v nich naděláte spoustu parády.

Punčochy nebo punčocháče

Z pohledu komfortu doporučujeme určitě punčochové kalhoty. Punčošky, které se nosí spolu s podvazkovým pásem, jsou krásné a určitě se v nich budete cítit jako dáma, nicméně nechte si je na večerní party nebo do divadla. Při denním nošení vám bude lépe v pohodlných punčocháčích, které kryjí celou nohu i zadeček a nenechávají ani kousek holé kůže.

K čemu se punčocháče hodí

Silné punčocháče se hodí jedině k teplému oblečení, protože pravidlo říká – čím lehčí látka sukně, tím tenčí punčochy. Silné jsou tedy skvělé k svetrovým šatům a sportovním krátkým šatům a sukním. K dlouhým sukním si je spíš neberte. Tahle kombinace nevypadá zrovna pěkně. Aby vám nebyla zima, nasaďte si radši vysoké kozačky. K byznys kostýmku jsou teplé punčocháče bohužel zcela zapovězené.

Jaké boty k punčochovým kalhotám

To je také složitá otázka. Samozřejmě hodně záleží na tom, v jakých se cítíte pohodlně. Dá se ale říct, že v tlustých punčocháčích a botách bez podpatku moc parády nenaděláte. Vhodné ale nejsou ani jehlové podpatky. Takže volte podpatek střední, jenž lehce zvedne kotník a nohu prodlouží a zeštíhlí.

Vyberete si barvy a vzory

Hodně záleží na typu oblečení, ke kterému punčochové kalhoty vezmete. Například k džínové sukni si můžete dovolit veselé vzory, kostky, puntíky i proužky. Ale do zaměstnání, k sukni nebo dlouhým svetrovým šatům jsou vhodnější jednobarevné. Chybu nikdy neuděláte s černými. U jiných barev přemýšlejte o sladění s celým outfitem. Hezky vypadají hnědé, šedé, lahvově zelené, bordó anebo červené. Jednobarevné punčocháče oživují i vzory, někdy je to jen žebrování, jindy kombinace síly vlákna.

Poznáte punčocháče podle síly?

Do mrazivého počasí se hodí hlavně teplé bavlněné punčocháče, které mají sílu více než 100 DEN. Samozřejmě čím je číslo větší, tím silnější a teplejší budou. Do hodně velkého mrazu můžete bez obav z prochladnutí vyrazit ve vlněných punčocháčích o síle i 800 DEN.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články