Nenasytný džínový trend roku 2023: Čím více denimových kousků v jednom outfitu, tím lépe

Nenasytný džínový trend roku 2023: Čím více denimových kousků v jednom outfitu, tím lépe
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/koláž Lifee
Unisexový charakter džínoviny otevírá prostor pro vzájemné sladění. Pánská a dámská jarní kolekce C&A nabízí denimovou inspiraci pro obě pohlaví.Komplexní džínový look na jedničku. Hned dvakrát použitá svrchní košile s nakládanými kapsami (999 Kč) i džíny (699 Kč) z kolekce pro jaro 2023 značky Zara názorně představují aktuální denimový trend. Korzetový živůtek nachází uplatnění v nejnovějších stylových kombinacích od základů postavených na džínovině. (Calvin Klein,1 999 Kč)Vedle klasické "džísky" najdeme v nabídce denimových kousků také tzv. shacket čili košilové bundy. Model H&M (899 Kč) s vázačkou a širokými rukávy bez manžet najde uplatnění v elegantních džínových variacích.+ 14 fotek+ 15 fotek

Pokud jde o oblibu džínoviny, na ročním období nezáleží. Její neochvějná pozice atakuje nejvyšší příčky oblíbenosti za všech okolností. Skutečné milovnice denimu si ale v nadcházejících měsících mohou svou modrou lásku užít opravdu na maximum.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 23. 03. 2023 08:00

Nejnovější posedlost denimem totiž dosáhla vrcholu a velí obléci se do něj od hlavy až k patě„Džínovina si v posledních sezónách vybudovala pevnou pozici i mezi základními kousky luxusního šatníku, pro mnoho obchodníků je tak středobodem jejich nabídky,“ prohlásila pro britskou mutaci módního magazínu Vogue Libby Page, ředitelka luxusního virtuálního obchodního domu Net-A-Porter.com.

Ve svých jarních kolekcích představily kompletně džínové modely značky jako Burberry, Givenchy nebo Blumarine už loni na podzim, široký zájem o podobný look pak na sebe nenechal dlouho čekat. Přesněji řečeno, z podzimních přehlídek nyní trend míří do ulic mezi běžné smrtelníky.

V denimových kombinacích je dovoleno prakticky vše

V podstatě nejde o žádnou velkou vědu. Pokud jste se doposud zdráhaly sladit k sobě oblíbené džíny a denimovou košili, už nemusíte. Nyní jsou podobné kombinace naprostým hitem. V cestě za novým stylovým outfitem vám nestojí ani různé odstíny džínoviny, spíš naopak – míchání barev je považováno za přednost.

A ani vrstvení není zapovězeno. Crop top zahalte pod košili nebo naprostou klasiku, džínovou bundu, a klidně noste i všechny tři zmíněné kousky pohromadě. Klasické džíny všech střihů máme ve skříni všechny, aktuálně by v ní ale měly figurovat také džínové šaty či overaly, nezapomeňte ani na znovuobjevený megahit v podobě midi či maxisukně pouzdrového či áčkového střihu. A až se oteplí, na scénu nastoupí minisukně a šortky, paleta možných kombinací tím opět příjemně nabobtná.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený ISABEL MARANT (@isabelmarant)

Nebojte se zapojit ani nadčasové džínové kousky

Samozřejmě je vždy na místě disponovat sbírkou základních kousků, které rezonují v každé době. I z nich lze postavit nejnovější hit, kompletní džínový outfit. Čím méně extravagance vložíte do jednotlivých dílů džínové skládačky, tím ušlechtileji dopadne její výsledek.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články