Outfit týdne: Kotníčkové boty se skvěle párují s denimem. Ke kalhotám s podpatky, k sukni raději bez

Kotníčkové boty a inspirace jak je nosit.
Zdroj: Oficiální materiály prodejců, se souhlasem Kristýny Nováčkové/koláž Lifee
Kotníčkové boty Filipe Shoes, 2 229 KčKotníčková obuv na podpatku. Jenny Fairy, 1 099 KčKotníkové boty s hranatou špičkou. Vagabond, 2 624 KčKlasické kotníkové boty Reserved, 599 Kč+ 14 fotek+ 15 fotek

Kotníčkové boty jsou velmi oblíbené a možností, jak je kombinovat, je nespočet. Naše módní redaktorka Kristýna tentokrát vsadila na jednoduché barvy, jemné doplňky a svěží dojem. Ukáže vám, jak zakomponovat do outfitu obuv na podpatku i bez něj.

Kristýna Nováčková
Kristýna Nováčková 22. 01. 2023 09:00

Kotníčkové boty mají mnoho tváří. Já si vybrala dvě z nich, které jsou podle mě nejrozšířenější. Nejspíš budete mít nějaké podobné i ve svém botníku, protože od podzimu do jara se bez nich člověk jen těžko obejde.

Boty na podpatku si rozumí s ohrnutými nohavicemi

Když jsem přemýšlela o tom, jak sladit kotníčkové boty, měla jsem jedny favoritky. Ty na mě pokukovaly z poličky a díky třpytkám na materiálu se opravdu v jisté chvíli zaleskly. Nebylo pochyb, že musím vzít právě je, říkala jsem si.

Jelikož jsou černé, chtěla jsem k nim nejdříve obléct černé legíny, které by opticky protáhly nohy. Pak mi ale přišlo, že by bylo možná lepší něco veselejšího, čímž jsou v tomto případě džíny. Modrá k černým botám prostě jde, a pokud lehce ohrnete nohavice, rozhodně neprohloupíte.

Vsaďte na jednoduchost a klasické barvy v podobě bílé košile

Oba outfity jsem sladila s bílou košilí. Musím se přiznat, že bílá košile je pro mě opravdu kousek s velkým K. Pokud byste ve skříni měli mít jen jeden jediný kus oblečení, měla by to být právě takto barevná košile či halenka. Dá se nosit prakticky ke všemu a na jakoukoli příležitost. Nejvíce jí to sluší s černým nebo denimovým materiálem, který působí svěžím dojmem. Nikdy není od věci mít bílých košil ve skříni i více, protože příležitostí je vynést bude nespočet.

S doplňky to nepřehánějte, stačí jemný řetízek či náramek

Celý outfit jsem si představovala především jako pohodlné hezké oblečení, které bude ideální obléct do práce či do kavárny s kamarádkou. Vypadat dobře může být jednoduché a tento look to dokazuje. Bílá košile, džíny a hezké boty na podpatku. Tři kousky, které mluví samy za sebe. Pokud ale přece jen chcete něco doplnit, mohl by to být jemný zlatý řetízek, ke kterému můžete odepnout pár knoflíků u krku. Hezky vypadá i jednoduchý náramek nebo pásek se zlatou přezkou.

Boty s plochou podrážkou dobře vypadají s džínovou sukní

Nejste-li fanouškem podpatků a raději dáváte přednost obuvi s plochou podrážkou, zkuste takové boty obléct k sukni. Ta zjemní jejich těžkopádný vzhled a budou vypadat velmi módně. Bílá košile se hodí i k sukni, a tak jediné, co musíte oproti minulému outfitu vyměnit, jsou punčochy za kalhoty. Denimová sukně bude vypadat stejně dobře jako kalhoty a nejlépe uděláte, když bude mít lehce zvonový tvar. Ten skryje případné nevzhledné křivky a opticky vás vytvaruje po vzoru přesýpacích hodin.

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články