Velký návrat denimu: V roce 2023 se budou nosit kromě jiného i džínové vesty nebo kabelky

Móda denimového oblečení je různorodější, než se na první pohled zdá.
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/koláž Lifee
Minisukně Levi's, 1 260 KčDžínový klobouk z bio bavlny značky Petit-Bateau, 790KčDžínová midisukně s rozparkem. Wrangler, 1 199 KčDvoubarevná kšiltovka Levi's, 553 Kč+ 8 fotek+ 9 fotek

Člověk sice nemůže předpovídat budoucnost, světa módy se to ovšem netýká. Módní návrháři musí být vždy o krok nebo dva napřed. Už dnes se proto můžeme podívat na pre-fall kolekce Chanel, Diesel, Givenchy a dalších, kteří mimo jiné oznamují návrat denimového oblečení.

Kristýna Nováčková
Kristýna Nováčková 03. 01. 2023 09:00

Když se řekne denim, nepochybně se vám vybaví džíny a krátké bundičky. Možná ale máte v hlavě i fotografii z roku 2001, kdy se na American Music Awards objevila Britney Spears po boku Justina Timberlakea, oba oblečení od hlavy k patě v džínovině. Britney měla na sobě dlouhé denimové šaty, malou kabelku a spoustu štrasových doplňků. Pokud by existovala džínová princezna, nepochybně by měla podobný outfit.

Justin oblékl džínové sako a kalhoty, což by nebylo až tak výstřední, kdyby na hlavě neměl i denimový kovbojský klobouk. Nic nemůže vystihnout denimovou módu lépe, než tato vzpomínka.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený That Jean Shop (@thatjeanshop)

Denimové fantazii se letos meze klást nebudou

Přestože se denimové kousky objevily snad na všech přehlídkách pro rok 2023, asi nejlépe to vystihla značka Diesel, pro kterou byl tento materiál hlavním zdrojem inspirace. Kromě džínových kompletů u ní můžeme pozorovat i denimové špičaté boty na podpatku a větší kabelky. Do kolekce patří také outfit složený z džínové sukně, která sahá až na zem, doplněné o opravdu široký pásek.

Pěkné kousky předvedla i značka Givenchy, která nám ukazuje, jak kombinovat volné džíny. Ty se nosily zejména na začátku milénia, přičemž tato móda se opět vrací. Volné džíny můžete doplnit krátkou saténovou bundičkou a lesklou kabelkou přes rameno. Trendy budou i stejnobarevné komplety, záplaty a díry, na které mají lidé značně rozdílné názory.

Ke slovu se dostanou zapomenuté denimové kousky

Předpokládáme, že móda denimu pronikne do našich šatníků nejdříve jen zlehka, a to v podobě, na kterou jsme zvyklí z minulých let. Postupně si vás však bude chtít získat a nalákat nás na staré a dnes již skoro zapomenuté kousky, mezi které nebudou patřit pouze široké džíny. Ve velkém se budou nosit i džínové minisukně, sáčka, vestičky, kabelky a můžeme jen hádat, co dalšího. Největší denimové výstřelky můžeme čekat od blogerů, kteří si v módě nenechají nic utéct.

Na trendy denimové oblečení se můžete podívat v naší fotogalerii.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články