Pletené šaty jako podzimní nezbytnost: Do práce s kotníčkovými botami a do společnosti s kozačkami nad kolena

Stylové pletené šaty na zimu 2022: Elegance, pohodlí a teplo v kousku, který nebudete chtít odložit
Zdroj: Freepik
Kašmírové šaty se občas dají sehnat i za cenu šatů ze syntetiky, tyto béžové jsou maximálně nadčasové. Tchibo, 1890 KčKlasické vlněné midi šaty v grafitovém odstínu od značky COS jsou dechberoucí. 99 eurBýt růžovým leopardem není pro každého, ale nám se tento model moc líbí! Silvian Heach, 2899 KčKdo říká, že podzim a zima musí být smutné? Rozsviťte si den tímto úžasným kouskem z Mohita za 999 Kč.+ 6 fotek+ 7 fotek

Jestli něco definuje nástup opravdového podzimu a zimy, pak je to výměna lehkých látkových šatů za pletené. Jejich výhodou je, že jsou samostatným kouskem oblečení, který můžete obléknout a prostě jít. Pokud je ale zkombinujete se zajímavými doplňky, vytvoříte hned několik osobitých modelů.

Radka Franc
Radka Franc 26. 10. 2022 08:00

Možná v některých z vás pletenina vzbuzuje obavu, že bude přidávat kila, o která nestojíte, ale nebojte se. Stejně jako vždy jde o to zvolit správný materiál a střih. Dokonce existují takové textury a barevné vzory, které naše tělesné tvary vylepší. Pozor jen na hrubou pleteninu ve spojení s oversize střihem, to je pro běžné typy postav medvědí služba. Vzory jsou vhodné zvláště pro ty, kteří si nepotrpí na doplňky, pak je ideální nechat výrazný model vyznít sám o sobě.

S čím kombinovat pletené šaty

Pletené šaty můžete nosit pro každou příležitost. Úpletové šaty, které zakrývají kolena, v kombinaci s kotníkovými botami na podpatku jsou ideální pro formální vzhled a do práce. Obecně platí, že pro ležérní a boho look jsou vhodnější volnější pletené oděvy a na večer spíš modely, které víc obepínají tělo a jsou doplněné luxusní kabelkou, páskem s výraznou přezkou nebo masivními šperky. Jsou to prostě detaily, které dokážou povýšit šaty pro běžné nošení na večerní outfit.

Otázkou je, jakou další slupku přes pletené šaty přidat, pokud zima přitvrdí. Moc se nám líbí letošní kombinace s ponči nebo kabátky střiženými jako pláštěnky bez rukávů. Pak jsou tu samozřejmě punčocháče, které můžou být v barvě outfitu, nebo naopak kontrastně černé a doplněné špičatými botami. A dále je samozřejmě super cool kombinace oversize pletených minišatů a kozaček nad kolena.

Materiály pletených šatů

Ještě se zastavme u materiálů. S ohledem na příjemný pocit a hřejivost doporučujeme ty přírodní, v tomto případě nejlépe kašmír, který je ale poměrně finančně náročný. Případně radíme i vlnu, ideálně merino, má jemná vlákna a „kouše“ méně než ostatní druhy. Nebo volte kombinaci přírodního a syntetického materiálu, který bude slučovat dobré vlastnosti obou. Stoprocentně syntetické šaty nebudou tak hřejivé ani prodyšné.

Některé z vás už se fanynkami pletených šatů staly a patří do vaší oblíbené zimní garderoby, a v těch z vás, které je ještě nevyzkoušely, možná vzbudíme zvědavost a nadšení z nového elegantního, a přitom tak komfortního kousku.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články