Kozačky nad kolena nejsou jen pro prostopášnou Pretty Woman. Vynést se dají i s noblesou

Kozačky nad kolena nejsou jen pro prostopášnou Pretty Woman. Vynést se dají i s noblesou
Zdroj: Unsplash
Modrá a zelená. Netradiční a drzá kombinace ultravysokých bot a oversized svetru vás uhrane. Boty Zara, 2599 KčKdo zažil devadesátky, bude mu kombinace káry a trochu drsného modelu bot povědomá. Rock and roll, baby! Boty Truffle collection, 22 eurKrémová je už několikátou sezónu na špici v oblíbenosti barev na podzim. Přináší optimismus a něžnost a v případě modelu Reserved i hravost a pohodlí. 1399 KčBéžová a černá, mini a maxi. Dokonalé sloučení protikladů letošního podzimu. Boty Mohito, 2299 Kč+ 3 fotky+ 4 fotky

Jedním z podzimních trendů, který byl vidět na mnoha přehlídkách, jsou kozačky nad kolena. Pokud zatím nepatří mezi stálice vašeho botníku, nebude problém je sehnat, protože je aktuálně nabízí mnoho levnějších i luxusních značek. Podívejte se na nejhezčí z nich a jak je nosit.

Radka Franc
Radka Franc 20. 10. 2022 18:00

Toto jsou nové způsoby, jak v roce 2022 nosit kozačky nad kolena, eventuálně rady pro ty z vás, které si právě pořídily svůj první pár a potřebují inspiraci, jak ho náležitě a moderně kombinovat.

Nebojte se být ve vysokých kozačkách za svůdnici

Někteří lidé si boty vysoké po stehna dávají do souvislosti s outfitem Julie Roberts ve filmu Pretty Woman, ale toho se dnes není třeba bát. Pokud svůj outfit s vysokými kozačkami poskládáte správně, stanou se oblíbenou součástí vašeho každodenního nošení a nikoho nebudete pohoršovat.

Je třeba říct, že tyto boty si vždycky skvěle rozumějí s krátkou sukní nebo oversized svetrovými šaty. Úžasně vypadá i devadesátými léty inspirovaná kombinace dlouhé kárované košile a kozaček nad kolena s nižším podpatkem. A spojení černých kozaček s černými punčochami je klasika, která bude fungovat pokaždé.

Myslete na to, že tento výrazně svůdný kousek by měl být vždy doplněný volnějším vrškem, který vyváží prvoplánovou smyslnost bot. Kozačky nad kolena s úzkými krátkými šaty a nedej bože výstřihem je jednoznačně kombinace, která bude odkazovat k dámám lehčího ražení.

Nebojte se ale být trochu koketní a ukázat kousek kůže mezi lemem sukně či šatů a kozačkami. Další oblečení by pak mělo působit jemně nebo seriózně. Případně volte u bot jen nízký podpatek či platformu. Pokud budete párovat kožené boty a koženou sukni, na horní část těla volte třeba vlněný svetr, dlouhou mikinu nebo tvídový kabátek.

Pozor na vysoké kozačky a skinny džíny či midi šaty

Volbou nahých tónů v monochromatickém outfitu připravíte jedinečný luxusní vzhled, který s jistotou využijete i příští jaro. Vyšperkujte ho výraznými doplňky, které by měly vyniknout vůči zbytku oblečení a zároveň se nebudou „prát“ o pozornost.

Ke kombinacím, které jsou letos out, patří do kozaček zastrčené skinny džíny, jež jsou tuto sezónu tak jako tak u ledu. A zrovna neletí ani kombo s midi délkou šatů či sukní. Pokud jste příznivkyně pohodlí, pak je váš čas, protože jehlové podpatky letošní sezónu nahradily bytelné bloky a platformy.

Zkrátka kozačky nad kolena kombinujte tak, abyste splnila trend protikladů a vždy ukázala jen tolik, aby zůstalo dost prostoru pro fantazii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články