Julia Roberts a George Clooney znovu před kamerou: Polibek jsme připravovali půl roku, říká herečka

Vstupenka do ráje: Rozvedení Julia Roberts a George Clooney se snaží překazit svatbu své dcery
Zdroj: Se souhlasem Cinemart
Vstupenka do ráje: Julia Roberts a George Clooney se jako bývalí manželé vydají na svatbu své dcery. Nejedou tam ovšem s gratulací, ale právě naopak. Pokusí se dceři sňatek rozmluvit.Důvod je prostý. Domnívají se totiž, že by jejich dcera mohla být nešťastná tak, jako byli v manželství oni dva. Před sedmnácti lety se sice vzali z velké lásky, ale záhy pochopili, že se nesnesou a následoval rozvod. Dodnes se při každém setkání pohádají. + 7 fotek+ 8 fotek

Julia Roberts a George Clooney jsou dlouholetí přátelé a funguje jim to i na plátně, mohli jsme je vidět třeba ve filmu Dannyho jedenáctka. Teď si spolu zahráli znovu. V romantické komedii Vstupenka do ráje představují manžele, kteří se snaží zabránit tomu, aby se z letní lásky jejich dcery stal závazek na celý život.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 14. 09. 2022 19:00

Vstupenka do ráje: Georgia (Julia Roberts) a David (George Clooney) považují sňatek za svou největší životní chybu. Rozvedli se a hádají se dodnes. Teď však musí spojit síly a udělat vše pro to, aby stejná chyba "nepotkala" jejich dceru. Jenže když za ní vyrazí na Bali, v romantickém ráji zjistí, že stará láska nerezaví, ať se hádá jakkoliv často.

Romantická komedie Vstupenka do ráje vstupuje do českých kin ve čtvrtek 15. září.

Julia Roberts a George Clooney ve filmu

Sympatická herecká dvojice se poprvé setkala na natáčení lupičské komedie Dannyho jedenáctka (2001). Váže se k tomu jedna z mnoha historek, které kolují kolem Clooneyho. Když chtěl Julii obsadit do tohoto snímku, poslal jí poštou dvacet dolarů s poznámkou: „Slyšel jsem, že bereš dvacku za film." Byla to narážka na to, že dostávala dvacetimilionové honoráře. Od té doby si zahráli v mnoha filmech, naposledy se před kamerou setkali v dramatu Hra peněz (2016). Vstupenka do ráje je nejen jejich první společná romantická komedie, ale oba měli od žánru dlouhou pauzu.

Je jiné číst tyto scénáře ve věku 54 let," vysvětluje Julia Roberts pro New York Times v rozhovoru k premiéře snímku Vstupenka do ráje. A zmiňuje třeba komedii Svatba mého nejlepšího přítele (1997), kde padá ze židle. „Zlomila by si kyčel," vstupuje jí do řeči George Clooney.

Zlomila bych si kyčel... Georgi!" pokračuje se smíchem Julia Roberts.Ale bylo fajn číst něco, co bylo přiměřené věku, kde vtipy dávaly smysl a já to ocenila a pochopila, čím si tito lidé procházeli. To je to, co lidé chtějí vidět, vaše spojení s dílem. Nechtějí vidět jenom to, že udělám něco zábavného, protože to milují.

Jak Julia Roberts líbala George Clooneyho

Přestože je Vstupenka do ráje romantickou komedií, natáčení nebylo tak jednoduché. Julia Roberts a George Clooney v jedné scéně opile tančí a ztrapňují dceru před jejími kamarády. Prý na to neměli choreografii, prostě jen tančili tak špatně, jak to jen šlo.

Největším zádrhelem se však ukázala být scéna s polibkem. Podle Julie se na to chystali půl roku. „Pověděl jsem své ženě: ‘Trvalo to 80 záběrů.’ Řekla: ‘Co sakra?’" zmiňuje Clooney. „Prvních 79 záběrů jsme se jen smáli a pak byl jeden, kdy jsme se líbali," vysvětluje Julia Roberts a George Clooney dodává, že to prostě museli udělat správně.

Zdroje informací:

Cinemart.cz: Vstupenka do ráje

Nytimes.com: When George Clooney Met Julia Roberts (Don’t Believe the Reports)

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články