Olga Menzelová zazářila na poctě manželovi: Ukázala šediny a pobavila historkou o slavném herci

Olga Menzelová zazářila na poctě manželovi: Ukázala šediny a pobavila historkou o slavném herci
Zdroj: Herminapress
Festival Jiřího Menzela si nenechala ujít Yvetta Simonová.Během zahájení vystoupil houslista Pavel Šporcl. Doprovod mu dělala manželka Barbora Kodetová.Josef Carda byl rád, že Olgu Menzelovou po dlouhé době vidí. Ta na akci ukázala šedivé odrosty, které jí neskutečně slušely. Do Prahy přiletěl kvůli Festivalu Jiřího Menzela také maďarský herec János Bán.+ 11 fotek+ 12 fotek

Olga Menzelová (44) o víkendu zahájila Festival Jiřího Menzela. Během slavnostního večera pobavenému publiku prozradila, co se v souvislosti s akcí přihodilo Jaroslavovi Satoranskému (82), a samozřejmě zavzpomínala na svého zesnulého manžela.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 26. 04. 2022 12:00

Událost si nenechalo ujít velké množství známých osobností. Kromě Satoranského nechyběli mezi hosty maďarský herec János Bán, Hana Heřmánková, Yvetta Simonová, Dana Morávková nebo Josef Carda.

Olga Menzelová o okolnostech vzniku festivalu

Jsem strašně nervózní," prozradila Olga Menzelová v úvodu večera při pohledu do publika.S nápadem festivalu přišla poprvé Švandička, Jana ŠvandováKdyž se divadlo rozhodlo, že se rozloučí s hrou Bez roucha, Jana to chtěla pojmout velkolepě. Do toho se zapojila Nikol Kouklová s manželem Karlem Heřmánkem mladším a samozřejmě také Hanička Heřmánková," nastiňuje Olga okolnosti vzniku festivalu.

Jaroslav Satoranský přišel do prázdného divadla

První termín bohužel zhatila pandemie covidu. Pořád se to odkládalo. Bylo to naplánované k Jirkovým nedožitým 84. narozeninám, ale divadlo se kvůli covidu muselo zavřít. Jsem moc ráda, že jsme se tady po dlouhé době sešli. Jaroušek Satoranský dokonce dorazil na ten první termín. Dnes je tady také. Jsem ráda, že napodruhé už se trefil," pobavila Menzelová veselou historkou.

Na charitu se vybralo krásných 160 000 korun

Večer byl plný vzpomínání a historek, ve kterých Jiří Menzel figuroval, a diváci se skvěle bavili. Událost ovšem měla také charitativní rozměr. Za fotografii od Jana Saudka získala v dražbě Nadace Jiřího Menzela 65 000 korun. Dražila se také Hrabalova kniha Příliš hlučná samota s věnováním Bohumila Hrabala Jiřímu Menzelovi. Ta se vydražila za 95 000 korun.

Festival Jiřího Menzela probíhá v pražském Divadle Bez Zábradlí do 28. dubna. Které známé tváře nechyběly na jeho slavnostním zahájení? Podívejte se do naší fotogalerie.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články