Trendy bundy na jaro 2023: Ulice ovládnou kožené bombery, pastelové parky i sešívaná džínovina

Trendy bundy na jaro 2023: Ulice ovládnou kožené bombery, pastelové parky i sešívaná džínovina
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/koláž Lifee
Kožený bomber, naprostý must have aktuální sezóny. V kombinaci s koženou sukní získáte nejžhavější look jarního období. Bunda Mango, 6 499 KčMůžete ale s klidným srdcem sáhnout i po běžném zpracování bluzonu. V béžové variantě s náplety ho najdete v Marks&Spencer za 1 999 Kč.Bluzon trochu jinak. Prošívaná varianta krátké bundy s límečkem, podle aktuálního diktátu patřičně pestřeji vybarvená. Reserved, 1 099 KčNápadnější motiv i nepřehlédnutelný materiál. Žakárová bunda Reserved za 1 599 Kč.+ 10 fotek+ 11 fotek

Nemysleli jsme si, že by trendy určující aktuální styl jarních bundiček byly nudné, ale že to bude až taková podívaná, o tom se nám ani nesnilo. Nemůžeme se nabažit kožené inovace bomberu, těšíme se na velkolepý návrat parky ve sladkých odstínech i na rozedrané denimové crop bundy s prvky patchworku. Bude to jízda!

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 29. 04. 2023 18:00

Že je bomber, čili klasická bunda do pasu, uhlazeným žargonem nazývaná bluzon, naprostou módní stálicí, o tom si štěbetají i vrabci na střechách. Její nová podoba vyvedená v kůži je ale naprosto odzbrojující. Noste ji jako solitérní ozdobu každého minimalistického outfitu nebo se odvažte a vytvářejte kombinace s koženými kalhotami a nově i se sukní širokého, téměř kolového střihu. Výsledkem je naprosto ohromující proměna jindy nenápadného kousku v nadprůměrně elegantní avantgardu!

Návrat na výsluní  hlásí parka, hýří pastelovými tóny

Inspiraci vojenským či pracovním prostředím nezapře ani další módní návrat. Bunda typu parker, jindy nazývaná parka, ožívá v neodolatelných pastelových odstínech růžové či mentolové a určitě najdete i řadu dalších neobvyklých zpracování. Co jí ale nikdy nesmí chybět, je jasně vyznačená pasová linie a pořádná nálož nakládaných kapes.

Zamilujete si třeba džínovou variantu se širokou vázačkou. Takovou bundu noste nezapnutou na knoflíky, vázačka se o vše postará. A klidně ji pořádně utáhněte, ať vynikne váš útlý pas. Určitě se poohlédněte i po nepromokavé variantě parky, stylově proplujete každým jarním deštíkem.

Rozdrásaný denim dobyl čelní pozice oblíbenosti

Trojici nejvýraznějších směrů, kterými se ubírají aktuální kolekce, doplňuje denim. Móda hlásá pořádně jej rozedrat, ideálně spojit dohromady několik textur a barev a nepárat se se začišťováním. V nabídce tak excelují patchworkem inspirované džínové skládačky v provedení klasické denimové bundy na knoflíčky, nechybí ale ani prošívané bundičky typu bluzonu nebo setsakramentsky krátké crop bundy sahající těsně pod prsa. Zdají se vám nepraktické? Zkuste si je představit v kombu s letními šaty typu bodycon a jistě i vaše srdce pomalu začíná bít v jejich rytmu. 

Buklé, žakár nebo eko kůže? Stačí si vybrat!

A je toho mnohem a mnohem víc. Uniknout by vám neměly barevné varianty biker bundičky z pravé i eko kůže, stejně jako prošívané bluzonové krasavice v pestrých barvách nebo vyvedené z luxusně vyhlížejícího žakáru a pořádně obtěžkané vyšívanými motivy. Přední pozice stále udržují i buklé propínací kabátky, kterým chybí jen logo zdvojeného C na klopě, abyste je nerozeznaly od původních kousků značky Chanel, kterými je tato vlna zjevně inspirována. I ty zdobí, vedle klasiky v podobě černobílého provedení, pastelově slaďoučké varianty lákající k vyzkoušení.

Zdá se vám, že jsou všechny avizované modely spíše kratších střihů? Otepluje se, tak proč ne? Nabídka ale počítá i s milovnicemi prodloužených variant. Bluzon, denim i jednoduché propínací modely v délce sahající blíže ke kolenům rozhodně žádnou módní zábavu nezkazí.

Zlákala vás paleta nápaditých variant jarních bundiček? Prohlédněte si naši fotogalerii a začněte vybírat.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články