Podzim chystá červenou vlnu: Módní trendy ovládne nový výrazný odstín rudé

Podzim chystá červenou vlnu: Módní trendy ovládne nový výrazný odstín rudé
Zdroj: Profimedia/ koláž: Lifee
Model v rudém tónu z dílny Micheala Kováčika představený v rámci jarní edice MBPFW.Akcent rudé neslo hned několik předvedených modelů slovenského návrháře tvořícího v Česku.Rudý tón nechyběl ani v jeho pánské kolekci.Michael Kováčik představil kolekci pro podzim tohoto roku v rámci pražského týdne módy letos v dubnu.+ 37 fotek+ 38 fotek

Nemusíte se loučit s oblíbenou béžovou. Přesto ale zkuste do šatníku nadcházejících měsíců zakomponovat nový, mnohem výraznější tón. Podzimním kolekcím totiž budou vládnout rudé tóny.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 07. 08. 2023 09:00

Seznámil nás s ní už jarní pražský fashion week, kde se objevila na přehlídkách podzimních kolekcí s tradičním předstihem. Ve své nejnovější módní řadě s ní pracuje například slovenský designér Michael Kováčik, který své modelky oblékl do rudých košil a sukní či šatů.

Nepřehlédnutelná červeň doplní tichý luxus

Podzimní trendy dle všeho bude okupovat výrazný trend zvaný tichý luxus, tedy módní vize zaměřená na nákladnější kousky v neutrálních barvách, jejichž vyšší pořizovací cena ale souvisí s jejich módní stálostí, nadčasovým využitím a tedy i dobrou investicí do budoucna. Na druhé straně ale stojí právě výrazné odstíny v rudé tonalitě, které dodávají nadcházejícím trendům energii a potřebnou dávku módního adrenalinu. 

Jasný signál z přehlídkového mola

Rudé tóny se tak objevily na jarních přehlídkách značek jako Gucci, Dolce&Gabbana, Salvatore Ferragamo, Fendi nebo Valentino s přídomkem podzim a zima 2023. A brzy se to projevilo také na červeném koberci, tak příhodném pro trendy odstín podzimu, kde si tuto barvu osvojily coby dokonalý společenský dress code třeba Salma Hayek, Cara Delevingne nebo Gigi Hadid na letošním předávání filmových cen Oscar.

 

Nefandíte nápadnosti? Vsaďte na rudé doplňky, i v interéru

Toužíte-li tedy upoutat, máte jedinečnou příležitost, červená se tohoto jednoduchého zadání zhostí skvěle. Rozhodně není třeba vyhýbat se jí mimo společenské události hodné červeného koberce, pusťte se do výzev v rudé tonalitě i na poli běžných outfitů. Určitě by vám letos neměla chybět rudá košile či šaty košilového střihu a do vašeho podzimního šatníku stejně hladce vklouzne třeba výrazněji vybarvený plášť nebo trenčkot. 

V butiku Maison Valentino sáhli rovnou po komplexní rudé inspiraci a vyladili do ruda každičký detail svých luxusních prodejních prostor. Můžete zkusit zapojit červeň také do svého interiéru, podzimní pošmourná atmosféra jistě takovou injekci energie ocení.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Valentino (@maisonvalentino)

Hra s barvami na pozicích podzimních doplňků

Pokud si ale tykáte spíše s méně výraznými barvami, existuje řešení, jak si užít dotek červené vlny. Nebojte se ji zapojit na pozici doplňků. Nevyhýbejte se rudé při výběru bot či nápadnějších kabelek větších rozměrů, poslouží ale i šátek či drobná i masivní bižuterie v rudých tónech.

Inspiraci z přehlídkových mol i tipy na nákupy v červené si můžete prohlédnout v galerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články