Nenápadná, ale důležitá: Béžová barva sluší letnímu i podzimnímu šatníku. Oceníte její umění propojovat

Nenápadná, ale důležitá: Béžová barva sluší letnímu i podzimnímu šatníku. Oceníte její umění propojovat
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/ koláž: Lifee
Esence léta. Lněné sako se zavinovací optikou a vazačkou. (Lindex, 2 999 Kč)Lněné kalhoty se sakem tvoří dokonalý pár. (Lindex, 1 999 Kč)Klasický dvouřadý blejzr ve smetanově krémovém odstínu působí ještě o třídu elegantněji. (Reserved, 1 399 Kč)Jednoduché linie vyznává béžový model šatů s áčkovou siluetou. (Primark, 450 Kč)+ 11 fotek+ 12 fotek

Neutrální, přesto nepřehlédnutelná. Řeč je o barvě, která si nás získala už dávno, letos ale svůj pověstný potenciál předvádí na všech frontách. A jak se nám líbila na jaře, stejně okouzlující umí být i v letních měsících.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 24. 07. 2023 09:00

Uklidňující. To je její přízvisko. A vedle toho umí i perfektně propojit jakýkoliv outfit. Ať už se projeví jako zásadní, zvolíte-li model do puntíku vyladěný do béžových tónů, nebo se stane oporou pro denim, vždy je jejím vlivem zaručen sofistikovaný a patřičně působivý výsledek. Béžová umí vyvážit nepředstavitelné kombinace, i stát jako hlavní pilíř modelům vyvedeným v těch nejjednodušších liniích a rozhodně nezapadnout.

Odstíny ovčí srsti nebo surového hedvábí z módy nevychází

Původní pojmenování “beige” nesl materiál, který se přírodním odstínem béžové vyznačuje. Ovčí rouno. Ještě dřív ale byla paleta neutrálních odstínů nesoucích dotek žluté, hnědé či šedé nazývána jménem jiné přírodniny. V současnosti již méně používaný, z francouzštiny pocházející název ecru, totiž náležel surovému hedvábí. Dnes ale škála sametově jemných odstínů sahajících od mléčných tónů až k hutnějším variantám blížícím se okru zůstává neochvějně milovanou béžovou a úspěch bude zaručen u každého outfitu, kterého se tento barevný ráz byť jen dotkne. 

Neutrální charakter béžových tónů předurčuje tuto barvu ke kombinaci s drtivou většinou ostatních barev. Variace s dalšími neutrálními odstíny zaručuje jemný a decentní vzhled výsledného outfitu a jeho nositelce éterickou, vkusnou eleganci. Monochromatické looky či modely poskládané z kousků v barevně blízké tonalitě umí právě v béžové skvěle vyniknout.

Z léta rovnou do podzimních šatníků

Doménou béžové palety barev ale určitě není jen současná sezona. Až se léto přehoupne do podzimních měsíců, oceníme její měkký a jemný tón také na vrstvených outfitech poskládaných z hřejivých pulovrů, pleteninových šatů a především opět zapojíme do šatníku archetypální prvek béžové módy v podobě klasického trenčkotu. Modely tón v tónu se tak jistě neomrzí ani s klesajícími teplotami a zkracujícími se dny. Naopak. 

Zaujala vás béžová barva? Pak si u nás vyberte třeba šaty, lněné sako, plisovanou sukni, pásek nebo kabelku.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články