Oranžová je trendy barvou sezóny: Nosí se monochromatický look i kombinace několika zářivých odstínů

Oranžová je trendy barvou sezóny: Nosí se monochromatický look i kombinace několika zářivých odstínů
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/koláž Lifee
Modifikované košilové šaty s vázačkou posouvá výrazný odstín mezi must have kousky tohoto jara. F&F, 599 KčLomené tóny oranžové umí také zapůsobit. Třeba prostřednictvím úpletového topu s překříženými ramínky Abercrombie&Fitch za 1 090 Kč.Oranžová v jednom celku. Kalhoty a blůza s vázačkou v pase tvoří vyladěný pár. Kalhoty Mango (599 Kč), košile s uzlem Mango (599 Kč)Košile s rozšířenou siluetou posouvá materiál s leskem o ležel výš mezi nejoblíbenější kousky nadcházejících měsíců. Skvěle se kombinuje a září pozitivním tónem. Next, 1 100 Kč+ 10 fotek+ 11 fotek

Doposud jste se jí úspěšně vyhýbaly, protože pro vás byla příliš výrazná, nebo jste jednoduše nevěděly, jak ji ideálně zkombinovat? Je čas na změnu. Pustit si oranžovou do šatníku znamená obohatit jej o pozitivní energii a sobě s každým novým outfitem přivodit dobrou náladu.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 21. 04. 2023 08:00

Patří k nejvýraznějším barvám, a proto ji letos nemůžete minout ani coby jednu z nejnápadnějších mezi aktuálními trendy. Oranžová se hlásí o slovo napříč módní nabídkou a vašemu stylu dodá šťavnatý šmrnc.

Výrazné barvy jako sehraná dvojka

Oficiální barvou roku je sice podobně výrazná Viva Magenta, bez oranžové by ale letošní sezóna byla o mnoho ochuzena. Zkuste je navíc postavit bok po boku, nově sestavené trendy duo umí pořádně zatočit i s jinak nudnými kombinacemi.

Zamilovat si oranžovou, to je mimo jiné i životní postoj. Její energie šíří do okolí dobrou náladu a o své nositelce vysílá důležité poselství: s touto osobou se nikdo nudit nebude. A stejně nápaditě rozkvete pod odstíny mandarinek, dýní či pastelových variant oranžové každý šatník. Zalíbení ve výrazné barvě, které zjevně ovlivnilo nejnovější masovou oblibu oranžových odstínů, před časem našla i zpěvačka Rihanna, jež je dle ohlasů na své outfity neoddiskutovatelnou globální trendsetterkou, stejně ale přirostla oranžová k srdci řadě dalších celebrit, kterým neunikl energizující odstín oranžové a zaplavily červené koberce přehlídkou zářivých obleků a kostýmů vyvedených v jediné výrazné barvě.

Stěžejní trendy oblékají oranžovou

Jistě se vám zalíbí její zapojení do jarní a letní várky trendů, kterým dodá nepřehlédnutelnost. Jak tedy oranžovou jedním tahem aplikovat do vaší denní módní rutiny? Nejjednodušší cestou, jak všechny přesvědčit o tom, že patříte k  módyznalé části populace, je sáhnout po jednotně vybarveném kalhotovém kostýmu. Větší propojení stěžejních trendů nejspíš nenajdete. Jistě, můžete vybírat i z ostatních výrazných barev, nebo míchat vzájemně více tónů, uniformní vzhled strohé sestavy saka a kalhot ale pod oranžovou fasádou výrazně získá na atraktivitě, očekávejte tedy mnoho obdivných připomínek okolí.

Pohrajte si s nápaditými kombinacemi

Cítíte se nejistě, pokud je řeč o výsledných kombinacích s doplňky? Odhoďte obavy a experimentujte. Oranžová překvapivě nabízí spoustu prostoru pro vzájemné propojení s mnoha dalšími výraznými barvami, nic nezkazíte ani mixem s neutrálními tóny. Lépe než béžové či jinak lomené odstíny ale zapůsobí kombinace s bílou a stejně vkusně se staví do dvojice s jinými přímými barvami. Kovové odlesky zlaté či stříbrné nejen na vybraných doplňcích můžete po bok oranžové postavit téměř v každém případě, stejně je to i s módními odstíny růžového zlata či bronzové. Lesklé prvky prostě oranžové dodávají další, líbivější směr.

Zaujal vás potenciál výrazného odstínu, o kterém letos ještě hodně uslyšíme? Inspirujte se ve fotogalerii a rozšiřte svůj módní arzenál o nové kousky. Okoukat paletu vhodných odstínů můžete nejen od hvězdných milovnic oranžové.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články