Fit a krásnátestovánísoutěže

9 fantastických tipů, jak použít mikrovlnnou troubu tak, jak vás to dosud nenapadlo!

9 fantastických tipů, jak použít mikrovlnnou troubu tak, jak vás to dosud nenapadlo!
Zdroj: Foodal.om
Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín Lifee.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Mikrovlnná trouba jen na ohřev jídla? Ale kdeže! Její potenciál je daleko větší, než tušíte. Pomocí tohoto spotřebiče v mžiku připravíte lahodné těstoviny, oloupete česnek a přivedete gumové chipsy znovu k chuti. Co všechno se dá s „mikrovlnkou“ podniknout?

Barbara Lorenzová 19. února 2018

1. Rovnoměrné prohřátí

Mikrovlnná trouba vznikla v roce 1947 a její poslání bylo jediné – vzkřísit vystydlé jídlo k chuti. Tuto funkci se jí dodnes víceméně nedá upřít. Potíž však bývá v tom, že často nedokáže prohřát chod rovnoměrně.

Abyste předešli studeným místům, položte talíř s pokrmem na kraj otočného talíře spotřebiče. Teplota jídla bude vyvážená, a vy si ho tak dopřejete v té nejlepší možné kvalitě.

Druhou možností je postavit doprostřed talíře s chodem hrnek vzhůru nohama. Může to vypadat podivně, ale pokrm zůstane teplý na všech místech.

Teplé jídlo z vypnuté mikrovlnky? Díky tomuto primitivnímu triku nevychladne
Mohlo by Vás zajímat:

Teplé jídlo z vypnuté mikrovlnky? Díky tomuto primitivnímu triku nevychladne

2. Konec vysoušení

Aby jídlo nebylo vysušené, překryjte ho papírovou utěrkou, kterou jste předtím namočili do vody a vyždímali. Pokrm jednak nebude hořet, jednak nebude vysušený. Navíc nebude cákat po mikrovlnné troubě. 

3. Zdravý domácí popcorn

K večernímu promítání filmu popcorn patří – dělá z něj bohatší zážitek. Moc živin ale našemu tělu nedodá, zato jej bohatě zásobí nezdravými tuky a přebytkem soli. Proč si tedy neudělat zdravější variantu doma?

Postup je doslova primitivní: pokapejte hrnek kukuřičných zrn lžící rostlinného oleje, posolte, zamíchejte, vsypte do papírového sáčku a vložte na dvě minuty do mikrovlnky. Ola, večerní hřešení je to tam. A křupavá „chuťovka“ na scéně.

4. Brambůrkové zmrtvýchvstání

Oslava se protáhla do nočních hodin a zbytky zůstaly na stole, protože na jejich sklizení nezbyla energie. Mnohé z nich pak ráno putují rovnou do koše – jsou oschlé nebo gumové. S vyhozením chipsů ale ještě chvilku počkejte! Oživíte je během 30 vteřin. Stačí je tuto dobu ohřívat v mikrovlnné troubě. A začnou zase křupat.

afe5253b727fabada1a2aac8ccec9d8d

5. Těstovinové kouzlo

Co si vyberete, když máte jen několik minut do odchodu z domu – čokoládovou tyčinku, nebo těstoviny s omáčkou? Pokud je pro vás deset minut velká ztráta času, sáhnete po první variantě. Za tuto směšně krátkou dobu ale zvládnete připravit nutričně bohatší oběd nebo večeři.

Zalijte těstoviny v misce vodou a ohřívejte je v mikrovlnné troubě doporučenou dobu. Možná to nebude stačit, tři minuty navíc by ale měly dát vše do pořádku. Teď už jen scedit, přelít oblíbenou omáčkou a je to!

6. Konec zápachu

Páchne to v mikrovlnce, jako byste v ní nechali přes noc ležet rybu? Nebojte, už za pět minut bude použitelná. Smíchejte v misce hrnek vody a dvě lžíce octa a pět minut tekutinu ohřívejte v troubě. Ocet je kvalitní přírodní dezinfekcí, která se multifunkčním způsobem používá už od nepaměti.

DessertswithBenefits.com

7. Bábovka ze sklenice

Chuť na sladké přepadne člověka zpravidla ve chvíli, kdy spižírna zeje prázdnotou. I na tento problém však existuje řešení. Rozmixujte pečící směs, vodu, olej a vejce a hmotou naplňte žáruvzdornou sklenici. Jen dvě minuty ohřevu a univerzální dezert je na světě.

Nejlepší na něm je, že si jej můžete dochutit podle toho, co zrovna máte ve spíži nebo v ledničce. Promažte ho marmeládou, navršte šlehačku nebo jej zakápněte sirupem.

8. Bleskurychle svlečený česnek

Věděli jste, že česnek se dokáže „svléknout“ prakticky sám? Po patnácti minutách ohřevu v mikrovlnné troubě téměř vypadne ze slupky.

 9. Poetická kukuřice

Příprava kukuřice bývá zdlouhavá – několik minut spolkne ohřev vody a další desítky proces měknutí. Přitom ji stačí ohřát čtyři minuty v mikrovlnce, abyste dostali perfektní dietní svačinu. Pro uspokojení chutí ji doporučujeme posolit a přelít rozpuštěným máslem… Gastronomická poezie!

Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín Lifee.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Další články

Zavří­t reklamu