Bojujete s větším bříškem? Dodržujte tyto čtyři rady a tuk bude pryč

dieta, hubnutí
Zdroj: Pixabay.com

Držela jste dietu, podařilo se vám zhubnout, ale vaše břicho vypadá stále nevzhledně, nafouknutě a tuk z něj se vám nedaří dostat, ať se snažíte sebevíc? Pak se řiďte našimi radami a uvidíte, že bude za pár týdnů pryč.

Jana Jánská
Jana Jánská 14. 08. 2018 10:30

Hlídejte kvalitu potravin

Když máte na obalu napsáno fit nebo diet, není zaručeno, že je potravina vhodná k těmto účelům a že neobsahuje cukr. Výrobci takto rádi označují své produkty a spotřebitelé se často nechají pěkným obalem nachytat. Pokud se chcete zbavit nadbytečného tuku, v první řadě musíte minimalizovat příjem sacharidů. Zaměňte jídla za zdravější. Namísto sladkostí si dejte ovoce, slazené vody nahraďte čistou nebo čajem. V obchodě koupené cereálie raději vyměňte za vločky a ořechy. Kontrolujte složení potravin, které kupujete, a obloukem se vyhýbejte polotovarům, protože mají mnoho sacharidů, barviv, konzervantů a éček.

Začnete se hýbat

Pokud chcete zhubnout a vyrýsovat své tělo, procházky vám určitě nebudou stačit. Běh spaluje až třikrát více kalorií než chůze, takže díky běhání ušetříte čas a uděláte něco pro svou postavu. Dejte si denní závazek, že odběhnete půl hodiny. Pokud to bude zpočátku náročné, střídejte běh s chůzí. Po měsíci uvidíte obrovský rozdíl.

Plavání je další fantastickou volbou. Zapojujete v něm svaly, které běžně neposilujete, a navíc vás voda nadlehčuje, takže je to naprosto nenáročná aktivita. Věnujte se jí půl hodiny dvakrát v týdnu.

Nebo vyzkoušejte cyklistiku. Nepotřebujete mít drahé a speciální kolo ani výbavu. Na shození přebytečného tuku vám stačí vyjet na kole alespoň dvakrát v týdnu. Vyberte si oblíbenou trasu a vychutnejte si krásy přírody.

Posilujte svaly

Lehněte si na záda, pokrčte nohy v kolenou a vydechněte všechen vzduch. Břicho zároveň zatáhněte nejvíce, jak jen umíte, a tlačte ho k podlaze. Vydržte v této poloze 15 až 20 sekund a následně se pomalu nadechněte. Cvik opakujte třikrát denně v sériích po deseti.

Zaměřte se na břicho

Pokud máte zpevněné svaly a zbavila jste se nadbytečného tuku, chybí vám ještě jeden krok, aby byly ostatní rady efektivní. Posilujte vysloveně břicho a namáhejte na něm svalstvo. Ideální jsou různé druhy sklapovaček, které byste měla stále opakovat a střídat. Střídání vám pomůže při zapojování všech svalů, abyste se nezaměřovala pouze na tytéž partie.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články