Fit a krásnátestovánísoutěže

Snadno a chutně: Recepty na zdravé svačinky, když nechcete přibrat

Snadno a chutně: Recepty na zdravé svačinky, když nechcete přibrat
Zdroj: unsplash.com
Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín Lifee.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Zdravá strava je v podzimním období více než důležitá. Naše tělo si z ní musí odnést všechny vitamíny a živiny, které pomohou tělu správně fungovat a poradit si s nepříznivými vlivy okolí. Myslete tedy na to, co jíte, a když nemáte čas na domácí přípravu, pečlivě zvažte, kde si svačinku zakoupíte.

Speciální projekt 15. října 2020

Není nad domácí stravu, to vám řekne každý, kdo nezkusil novinky od Fresh Bistra, které se nachází v obchodech Albert. Nejen, že jsou vždy čerstvé, ale i zdravé a mají vyvážené složení, aby vaše tělo mohlo správně fungovat.

Pokud tedy nemáte zrovna čas na přípravu svačiny či oběda doma, pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které můžete hned jíst. V Albertu pro vás připravili takové variace originálních chutí, které se neomrzí.

Co takhle vyzkoušet čerstvé a křupavé zeleninové saláty, nebo si dopřát bagety a sendviče z kvalitních surovin? Otestovat můžete i skvělé zeleninové polévky nebo vegetariánské wrapy.

My vám přinášíme tipy na tři zdravé svačinky, které si můžete připravit doma ze surovin z Alberta, nebo si je ve Fresh Bistru přímo koupit.

Wrap plněný rajčaty a mozzarellou

Albert

Suroviny:

6 placek

1 menší cuketa

5  čerstvých rajčat nebo sušená rajčata

2 mozzarelly

snítka tymiánu

olivový olej

bílý jogurt

Postup:

Cuketu si umyjeme, rozkrojíme na půl podélně a nakrájíme na tenké plátky. Rozpálíme olivový olej, posypeme tymiánem a orestujeme. Až nakonec lehce osolíme. Rajčata umyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Mozzarellu taktéž nakrájíme. Na tortillu dáme cuketu, rajčata a mozzarellu, zamotáme a dáme na plech. Dáme to trouby na gril zhruba na 5 minut zapéct. Podáváme se zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem.

Salát s černou čočkou

Albert

Suroviny:

200 g čočky Beluga

5 ředkviček

3 hrsti mixu salátů

20 g sýra Pecorino Romano

Postup:

Čočku uvařte dle návodu, poté slijte, nechte okapat a vychladnout. Ředkvičky nakrájejte na tenká kolečka a salát nasekejte na menší kousky. V misce smíchejte suroviny na dresink. Do mísy dejte čočku, salát, ředkvičky a přelijte zálivkou. Promíchejte a před podáváním ozdobte hoblinkami sýra.

Sendvič s uzeným lososem

Albert

Suroviny:

300 g žervé nebo lučiny

3 lžíce bílého jogurtu

rukola

12 dýňovýchh toustů

200 g uzeného lososa

sůl

Postup:

Sýr s jogurtem vložte do misky a důkladně prošlehejte; pomůže vám ruční mixér. Podle chuti osolte.
V troubě, na pánvi nebo v topinkovači mírně opečte tousty a pak je z jedné strany jemně namažte sýrovou pomazánkou. Na šest toustů pak dejte plátky uzeného lososa, rukolu a přikryjte je zbylými namazanými krajíčky. Tousty naskládejte na plech nebo podnos, přikryjte fólií a zatižte – třeba kuchařkou nebo konzervami. Lisujte aspoň hodinu. Před podáváním tousty rozřízněte na čtyři trojúhelníky.

Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín Lifee.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Další články

Zavří­t reklamu