Snadno a chutně: Recepty na zdravé svačinky, když nechcete přibrat

Strava by měla být pestrá a bohatá na vitaminy.
Zdroj: unsplash.com

Zdravá strava je v podzimním období více než důležitá. Naše tělo si z ní musí odnést všechny vitamíny a živiny, které pomohou tělu správně fungovat a poradit si s nepříznivými vlivy okolí. Myslete tedy na to, co jíte, a když nemáte čas na domácí přípravu, pečlivě zvažte, kde si svačinku zakoupíte.

Speciální projekt
Speciální projekt 28. 10. 2020 09:36

Není nad domácí stravu, to vám řekne každý, kdo nezkusil novinky od Fresh Bistra, které se nachází v obchodech Albert. Nejen, že jsou vždy čerstvé, ale i zdravé a mají vyvážené složení, aby vaše tělo mohlo správně fungovat.

Pokud tedy nemáte zrovna čas na přípravu svačiny či oběda doma, pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které můžete hned jíst. V Albertu pro vás připravili takové variace originálních chutí, které se neomrzí.

Co takhle vyzkoušet čerstvé a křupavé zeleninové saláty, nebo si dopřát bagety a sendviče z kvalitních surovin? Otestovat můžete i skvělé zeleninové polévky nebo vegetariánské wrapy.

My vám přinášíme tipy na tři zdravé svačinky, které si můžete připravit doma ze surovin z Alberta, nebo si je ve Fresh Bistru přímo koupit.

Wrap plněný rajčaty a mozzarellou

Albert

Suroviny:

6 placek

1 menší cuketa

5  čerstvých rajčat nebo sušená rajčata

2 mozzarelly

snítka tymiánu

olivový olej

bílý jogurt

Postup:

Cuketu si umyjeme, rozkrojíme na půl podélně a nakrájíme na tenké plátky. Rozpálíme olivový olej, posypeme tymiánem a orestujeme. Až nakonec lehce osolíme. Rajčata umyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Mozzarellu taktéž nakrájíme. Na tortillu dáme cuketu, rajčata a mozzarellu, zamotáme a dáme na plech. Dáme to trouby na gril zhruba na 5 minut zapéct. Podáváme se zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem.

Salát s černou čočkou

Albert

Suroviny:

200 g čočky Beluga

5 ředkviček

3 hrsti mixu salátů

20 g sýra Pecorino Romano

Postup:

Čočku uvařte dle návodu, poté slijte, nechte okapat a vychladnout. Ředkvičky nakrájejte na tenká kolečka a salát nasekejte na menší kousky. V misce smíchejte suroviny na dresink. Do mísy dejte čočku, salát, ředkvičky a přelijte zálivkou. Promíchejte a před podáváním ozdobte hoblinkami sýra.

Sendvič s uzeným lososem

Albert

Suroviny:

300 g žervé nebo lučiny

3 lžíce bílého jogurtu

rukola

12 dýňovýchh toustů

200 g uzeného lososa

sůl

Postup:

Sýr s jogurtem vložte do misky a důkladně prošlehejte; pomůže vám ruční mixér. Podle chuti osolte.

V troubě, na pánvi nebo v topinkovači mírně opečte tousty a pak je z jedné strany jemně namažte sýrovou pomazánkou. Na šest toustů pak dejte plátky uzeného lososa, rukolu a přikryjte je zbylými namazanými krajíčky. Tousty naskládejte na plech nebo podnos, přikryjte fólií a zatižte – třeba kuchařkou nebo konzervami. Lisujte aspoň hodinu. Před podáváním tousty rozřízněte na čtyři trojúhelníky.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články