Česká republika je prý kvůli pivu nejméně zdravou zemí světa, říká výzkum kliniky Clinic Compare

Čechy jsou pivní velmocí, vychutnat si u nás tedy můžete nejrůznější druhy
Zdroj: Pixabay
Čechy jsou pivní velmocí, vychutnat si u nás tedy můžete nejrůznější druhyJedno pivo je lék, říká se u násPrý jsme díky konzumaci piva  a kouření nejvíce nemocníK pivu patři klasické masité pohoštění+ 1 fotka+ 2 fotky

Tento výzkum přinesl nemilou zprávu. Dle něj je celá východní Evropa — včetně České republiky — nejnebezpečnější oblast celé naší planety, co se zdraví týká.

Petra Járková
Petra Járková 04. 09. 2018 21:15

Na vrcholu seznamu nejvíce „nemocných zemí“ jsme se umístili právě my Češi. Za námi stojí Slováci a Maďaři. Výzkum nám sice připadá trochu zkreslený, ale jistě je zajímavé se na něj podívat.

Je zřejmé, že klinika Clinic Compare získala údaje od Světové zdravotnické organizace, a to tak, že analyzovali spotřebu alkoholu a tabáku a množství obezity ve 179 zemích po celém světě. Češi se tak umístili na prvním místě kvůli spotřebě piva, což rozhodně není relevantní ukazatel v porovnávání míry zdraví.

Češi by s tímto tvrzením dozajista nesouhlasili. Na svůj zlatavý poklad nedají dopustit a mnozí tvrdí, že pivo je lék. Možná tomu tak opravdu je, protože v dnešní době už si můžete pochutnat třeba na pivu s probiotickými bakteriemi.

Tento český výrobek představuje podle tvůrců světový unikát nejen díky svým pozitivním účinkům na lidské zdraví, ale i díky tomu, že výrobce dokáže v nápoji udržet probiotickou kulturu bez jakéhokoliv vlivu na chuť piva.

Konzumace probiotického piva je vhodná například při průjmech nebo po ukončení antibiotické léčby, aby doplnila narušenou střevní mikroflóru. I pro běžné popíjení je vhodnější než obyčejné pivo, díky probiotikům bude příznivě působit na imunitu.

Věřte pak tomu, co říkají výzkumy. Pivo v malém množství určitě někomu neublíží.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články