Chuť na čokoládu či kávu? Víme, co se vám vaše tělo snaží říct

Honí vás mlsná? Zapřemýšlejte o možných příčinách!
Zdroj: Netmums.com
1. Chuť na sladké. Podle odborníků z University of Arizona College of Medicine může jít o příznak nedostatku hořčíku. Přidejte tedy do svého jídelníčku potraviny bohaté na hořčík (třeba luštěniny).2. Chuť na slané. Možná jste tak trochu dehydratovaní. Nebo máte málo vápníku. Začněte víc pít a konzumovat mléčné výrobky (jogurty, kefíry a tak dále).3. Chuť na kofein. Tímto způsobem vám vaše tělo může dávat najevo, že potřebuje víc energie. Jenže kofein vám žádnou nedodá (je to jen stimulant). Vyloučeno není ani to, že jde prostě o otázku zvyku (pokud dlouhodobě každé ráno pijete kávu a pak jednou vynecháte, nelze očekávat, že se to nijak neprojeví).4. Chuť na maso. Tady je to vcelku jednoznačné – chybí vám železo. Začněte jíst víc červeného masa, ryb, drůbeže, ořechů nebo luštětin.+ 1 fotka

Sedíte na pohovce, díváte se na televizi a najednou dostanete hroznou chuť... třeba na sladké. Snažíte se jí vypudit z mysli (vždyť ani nemáte hlad), ale pořád se vrací. Co v takové situaci uděláte?

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 20. 01. 2017 15:52

V zásadě jsou dvě možnosti – urychleně vyrazit do nejbližší cukrárny nebo chuť i nadále ignorovat. Ani jedno z těchto řešení ovšem není úplně ideální, protože nezahrnuje to nejdůležitější – zjistit příčinu.

„Naslouchat svému tělu v dnešní době není snadné, ale je to velmi důležité. Především proto, že chutě vás mohou nasměrovat k falešným korekcím typu konzumace potravin a sladkostí, které vás jich sice dočasně zbaví, ale vůbec nic neudělají s kořenem problému,“ vysvětlila Keri Glassman, zakladatelka projektů Nutritious Life a The Nutrition School.

Přestože výzkum v této oblasti probíhá teprve krátce, několik vědeckých studií již bylo provedeno. A jejich výsledky potvrzují názor, že pokud máte na něco neodolatelnou chuť, váš organismus vás tak upozorňuje na nedostatek určitých důležitých živin. Jakých? To se dozvíte z následující komentované galerie.

Zdroj: MyDomaine

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články