Dieta doktora Atkinse: Kouzlo rychlého hubnutí

Dala jste si dietu jako novoroční předsevzetí? Zajisté nejste sama.
Zdroj: unsplash.com
Tato dieta není pro ty, co mají slabou vůli.Sacharidy (všechno sladké) jsou kompletně zakázány.Včetně alkoholu.Naopak zvýšíte příjem bílkovin.+ 2 fotky+ 3 fotky

Kouzlo rychlého hubnutí není pro každého. Přesně na tomto principu je založena Atkinsonova (Atkinsova) dieta, tolik populární způsob hubnutí, dieta jak opěvovaná, tak stejnou měrou zatracovaná. Jak je to s ní doopravdy?

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 16. 01. 2019 16:23

Základem celého hubnutí je: bez cukru, bez cukru, bez cukru. Sacharidům se musíte vyhnout jako čert kříži, tudíž pokud ráda mlsáte, nebude tento způsob redukce váhy pro vás zrovna to pravé ořechové. Prvotní úspěchy s rychlým úbytkem váhy jsou jen naoko. Nepřicházíte totiž o tuky, nýbrž o vodu, což vede často k únavě a suchu v ústech. Nemusíte hlídat tuky a cholesterol, zkrátka se soustředíte jen a pouze na sacharidy. Tedy spíše nesoustředíte. Nesmíte na ně ani pomyslet. Z tohoto důvodu odborníci nedoporučují tento drastický způsob hubnutí dodržovat déle než měsíc.

Zákaz máte tedy čehokoliv, v čem by mohla být snad jen špetka sacharidů. Včetně alkoholu, medu, kukuřice, brambor i ovoce. Z toho nejvíce jich obsahují banány, mango, kiwi a hroznové víno. Omezovat se nemusíte v přísunu bílkovin, tudíž ládovat se můžete masem, sýrem, vejci i mléčnými výrobky. S kafem buďte opatrná, je povoleno jen malé množství. Samozřejmě bez cukru.




Teorie slavného doktora Atkinse je totiž založená na jeho domněnce, že tělo nejdříve tráví sacharidy a až poté tuky. Když tedy nebude mít žádný sacharid ke zpracování, logicky se vrhne do zásob tuků.


Ale i s touto dietou mějte oči na stopkách. Prvotní radost z rychlého úbytku váhy jde ruku v ruce i s pořádným záběrem pro váš metabolismus. Strava by měla být vyvážená, tudíž tím, že kompletně vyřadíte jednu složku a budete se cpát bílkovinami, vašemu zažívání opravdu neprospíváte. Důkladně si tudíž promyslete, jestli jste schopná tuto dietu vůbec zdravotně ustát, abyste si na úkor štíhlého pasu nepřivodila zbytečné problémy, které by mohly skončit mnohem závažněji, než jen vaším smutným pohledem do zrcadla na přetékající špek.


Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články