Když se jarní cibulka červená

Když se jarní cibulka červená

Už jsme si zvykli, že není cibule jako cibule. Červenou cibuli používáme ve studené kuchyni, žlutou smažíme a bílou s oblibou používáme do náplní při pečení nebo ji nakládáme. Avšak jarní cibulku vídáme na pultech obchodů osamocenou. Nově však v obchodech Tesco naleznete, kromě klasické jarní cibulky, také červenou jarní cibulku. Ta je, oproti své kolegyni s bílou cibulkou, sladší a chuťově méně štiplavá. Během růstu je velmi citlivá, a proto se musí používat ty nejšetrnější postupy, takže je téměř v bio kvalitě.

Karolína Svobodová
Karolína Svobodová 30. 07. 2019 13:07

Na první pohled se takřka neliší od klasické jarní cibulky. Její zelené části se skvěle hodí do salátů, nebo místo pažitky na chléb s tvarohem. Díky své jemnější chuti si ji oblíbí i ti, kteří se jindy cibuli vyhýbají. Kromě studené kuchyně ji také můžete využít při nakládání masa, grilování, a dokonce z ní připravit polévku či ji přidat do jarní nádivky. Červená jarní cibulka je k dostání v obchodech Tesco za 12,90 Kč.

Související články

Další články