Tesco děkuje všem dárcům: V podzimní Sbírce potravin zákazníci darovali 86 tun potravin a drogerie. Tesco online sbírka pokračuje až do Vánoc.

Tesco děkuje všem dárcům: V podzimní Sbírce potravin zákazníci darovali 86 tun potravin a drogerie. Tesco online sbírka pokračuje až do Vánoc.
Zdroj: Tesco

Podzimní kolo Sbírky potravin skončilo v úterý 30. listopadu ku příležitosti Světového dne dárcovství a dobrých skutků (Giving Tuesday). Jen ve 105 zapojených obchodech Tesco zákazníci darovali 73 tun potravin a drogerie. Zákazníci Tesco měli navíc možnost podpořit Sbírku potravin i prostřednictvím služby Tesco Online nákupy až do 30. listopadu. V rámci online Sbírky se doposud vybralo 13 tun potravin a drogerie. Pomoc potravinovým bankám tím ale rozhodně nekončí. Tesco pořádá vlastní online sbírku až do Vánoc a navíc daruje 400 000 Kč na podporu jednotlivých potravinových bank.

Komerční sdělení
Komerční sdělení 10. 12. 2021 09:00

Tesco moc děkuje zákazníkům za projevenou solidaritu a poskytnuté dary, všem potravinovým bankám a partnerům akce za skvělou spolupráci. Abychom naše dobročinné úsilí ještě zvýšili, darujeme 400 000 Kč na podporu jednotlivých potravinových bank. Zákazníci mají navíc možnost darovat online z pohodlí svého domova. Společně tak zajistíme lepší Vánoce těm, kteří nemají takové štěstí,“ říká Katarína Navrátilová, generální ředitelka společnosti Tesco Česká republika.

Tesco

Celkově Sbírka potravin vynesla ve všech zapojených obchodech v sobotu 20. listopadu 410 tun zboží. Dvoutýdenní on-line sbírka a statické sbírky přinesly dalších 170 tun potravin a drogerie. Darované zboží se z prodejen nebo on-line obchodů dostane do regionálních skladů potravinových bank a následně z nich za pomoci lokálních neziskových organizací přímo k cílovým osobám, jako jsou osamělí senioři, rodiče samoživitelé, pěstounské rodiny, děti z dětských domovů, postižení či lidé bez domova a v nouzi. „Letošní Sbírka potravin byla velmi náročná, zejména z hlediska organizačního zajištění. Mnoho našich spolupracovníků a dobrovolníků bylo v karanténě nebo onemocnělo. Doufali jsme, že i přes dlouhotrvající epidemii a další krize lidé do obchodů přijdou a pomohou. A to se i stalo. Češi měli o Sbírku zájem a přišlo jich snad ještě více než vloni. Možná nedarovali tolik, ale dorazili a pomohli. Díky nim budou mít desetitisíce lidí klidné a požehnané Vánoce. Za to chci všem opravdu moc poděkovat, uvedla Veronika Láchová, ředitelka České federace potravinových bank.

 Věnujte jídlo potřebným přes Tesco Online nákupy

Tesco

I nadále pokračujeme v pomoci lidem v nouzi, a to prostřednictvím Tesco online sbírky potravin, do které se s námi mohou zákazníci zapojit až do 24. prosince. Sbírka probíhá v rámci služby Tesco Online nákupy. Zákazníci si mohou vybrat ze tří typů balíčků: základní, velký balíček či balíček pomoci do domácnosti. Stačí se zaregistrovat a vložit do nákupního košíku libovolný počet Balíčků pomoci a dále dokončit svůj nákup jako obvykle. Pokud chtějí zákazníci zakoupit pouze Balíček bez nákupu, v možnostech doručení zvolí „Klikni+Vyzvedni“ a vyberou místo vyzvednutí „Sbírka potravin“ a jakékoliv volné časové okno pro vyzvednutí nákupu. Po skončení online sbírky potravin přichystá Tesco všechny darované produkty prostřednictvím Balíčků pomoci v distribučním centru a předá je do potravinových bank.

Jak Tesco pomáhá potravinovým bankám?

  • od roku 2013 se Tesco zapojuje do potravinových sbírek.
  • díky štědrosti zákazníků jsme v jarní, letní a podzimní Sbírce potravin vysbírali 174 tun potravin, což představuje více než 414 000 porcí jídla pro lidi v nouzi.
  • Tesco následně navýšilo dary svých zákazníků a darovalo potravinovým bankám 605 000 Kč.
  • od začátku roku z našich obchodů potravinové banky odebraly již 1 218 tun potravin pro místní charitativní organizace.
  • Tesco pravidelně daruje ze všech svých prodejen přebytky potravin

Veškeré informace o Sbírce v Tescu naleznete na webu https://itesco.cz/sbirka-potravin/

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články