Zdánlivě zdravá jídla, která vám pomohou kila spíš nabrat, než shodit

Na potraviny, které se považují za "zdravé" si dávejte pozor.
Zdroj: Pixabay.com
Džusy vám neuškodí, ale pomoci shodit nadbytečná kila také ne.Zeleninové chipsy jsou jen marketingový trik.Brambora je také zelenina a vyrábějí se z ní ty "nezdravé".Sušené ovoce bývá obalené v cukru.+ 2 fotky+ 3 fotky

Neznamená, že když je v nečem obsaženo ovoce, že je to automaticky zdravé. Ovoce i zelenina jsou nejprospěšnější ve své syrové formě a k tomu, že si v obchodě koupíte banánový džus si rozhodně gratulovat nemůžete.

Redaktor
Redaktor 03. 10. 2018 11:53

Kromě samotného banánu, kterého tam stejně nikdy není sto procent, je ve zdravě se tvářící krabici ještě dalších padesát kostek cukru. Jaká další jídla se na vás ještě smějí z regálu s nálepkou „fit&slim“, ale ve skutečnosti se zdravým stravováním nemají moc společného?

Džusy

I když odcházíte s dobrým pocitem, že jste si koupila 100% džus, vaší postavě to nepolichotí. Zdraví zůstane bez poskvrny, ale zamyslete se, kolik jablek nebo banánů sníte během dne nebo týdne. Ovoce samo o sobě obsahuje mnoho kalorií, ale díky dužině ho sníme méně. A teď si představte, kolik jablek muselo být odšťavněno, aby se naplnila krabice o objemu 1 litru. Jestliže jste navíc sáhla po výrobku, který není pouze z ovoce, do svého těla naklopíte i nemalé množství cukrů. 100% džusem nic nezkazíte, rozhodně na něj ale nespoléhejte jako na pomocníka při hubnutí.




Sušené ovoce

Kalorickými hodnotami se sušené ovoce velmi podobá klasickým sladkostem. Je totiž většinou už obalené v cukru, a tak vám k redukci váhy rozhodně nepomůže. Ani to neslazené do sebe neládujte, jako by se nechumelilo. Hrstka denně je více než dost.


Cereálie

Skvěle se hodí jako snídaně, aby vám dodaly energii na celý den. Proč? Obsahují hodně cukru. Proto byste je jindy jíst neměla, protože ačkoliv vám dodají spoustu vlákniny, vitamínů a minerálů, tak spolu s nimi se obohatíte i o haldu kalorií.


Zeleninové chipsy

Vydařený psychologický tah mnoha firem. Jak ošálit mozek, aby si myslel, že i když si kupuje chipsy, jsou vlastně neškodné, a tak rozšířit svoji klientelu i o ty, kteří chtějí jíst zdravě? Chipsy jsou pořád chipsy, tudíž smažené. Brambora, z níž jsou klasické chipsy vyrobeny, je totiž taky zelenina, takže cokoliv se snaží ji nahradit pod záminkou „jsem zdravější“ je marketingový trik.


Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články