Ikonické módní kousky: Chlapeček od Lagerfelda je legendou méně než patnáct let a stojí statisíce

Ikonické módní kousky: Chlapeček od Lagerfelda je legendou méně než patnáct let a stojí statisíce
Zdroj: Profimedia/Oficiální materiály prodejce/koláž: Lifee
Chanel Boy Bag mini. Akutální model z telecí kůže s pevným madlem a zlatými doplňky pořídíte za 158 200 Kč. Model ve velikosti medium stojí 169 100 Kč.Aktuální kolekce na oficiálních stránkách značky zahrnuje vanilkově žlutý model za v přepočtu 135 000 Kč.Nechybí ani výrazná oranžová varianta.Samozřejmě nesmí chybět ani černá klasika se stříbrnými kovovými prvky.+ 7 fotek+ 8 fotek

Už samotný název Chanel je v módním světě ikonou. Když jde ale o kabelky této pařížské legendy, rozhodně nezůstane jen u jediného modelu. Od roku 2011 tak řady jedinečných ikonických kousků s dvojitým C ve znaku rozšířil další nezapomenutelný a veleslavný model s jednoduchým pojmenováním – Boy.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 25. 10. 2023 08:00

Variace velikostí a stylů, široký výběr materiálů i variabilních detailů, to vše je u kabelky Chanel z řady Boy Bag jedinečné. A nesmírně přitažlivé. Stejně pestrá a květnatá je ale i její historie. Ta úzce souvisí se samotnou Gabrielle “Coco” Chanel, přestože se Boy Bag v dílnách pařížského módního domu snů zrodila mnoho let po její smrti.

Hranatý model kabelky totiž nese jméno po skutečném milenci návrhářky a zakladatelky módní legendy – Boyi Capelovi. Milenec legendární Coco a vyhlášený milovník lovu byl inspirací nejen pro název nového modelu, ale také pro jeho samotný tvar. Boy bag totiž stylem odkazuje na někdejší loveckou tašku na náboje.

Karl Lagerfeld pro Chanel

Když ji na podzim roku 2011 představil tehdejší kreativní ředitel značky, nezapomenutelný Karl Lagerfeld, způsobil mírně odlišný model s příklonem k maskulinním prvkům ihned rozruch. Výrazně hranaté linie, absence dvojité chlopně (která je často klasickým modelům kabelek Chanel vytýkána pro ubírání potřebného prostoru uvnitř) a vskutku velkorysá nabídka příslušenství, které lze na kabelce individuálně zvolit, učinila z modelu Boy dnes jeden z nejoblíbenějších modelů kabelek na světě.

Boy Bag pro každou příležitost

Vybírat tak můžete hned ze čtyř velikostí (small, medium, new medium a large), což činí z nepřeberného výběru modelů Boy Bag opravdu všestranný typ kabelky pro všechny příležitosti. O variabilitu a rozmanitost se zasadil také typ ucha. Můžete mít model s pevným madlem i variantu s masivním řetězovým prvkem, stejně jako subtilní model typu clutch, který jej postrádá.

Boy Bag je lehčí než ostatní modely Chanel

Zohledníte-li více místa uvnitř, nižší váhu a jednoduchý design s pravidelnými liniemi klasického prošití či upravené, diagonálně zdobené varianty, není pochyb, že se Boy Bag stala ikonickou takřka v okamžiku svého vzniku. Nadšené ohlasy milovnic luxusních módních artiklů, neutuchající zájem o každou novou kolekci i zástupy hrdých majitelek tohoto ikonického kousku mluví za vše. A “Lagerfeldovu chlapečkovi”, jehož vznik inspiroval románek zakladatelky, k tomu stačilo vskutku jen pár let…

Jak vypadá novodobý ikonický kousek značky Chanel a kdo nosí tuto legendu u nás? Podívejte se do naší fotogalerie.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články