Bětka (31): Táta mi koupil k Vánocům nový počítač. Manžel si teď připadá neschopný

Bětka (31): Táta mi koupil k Vánocům nový počítač. Manžel si teď připadá neschopný
Zdroj: Freepik.com

Bětka v době, kdy byla na mateřské, dostala pracovní nabídku. Potřebovala k tomu ale počítač, který měl jen manžel a přes den na něm pracoval. Musela tedy čekat do večera, až bude volný. Její otec to věděl a rozhodl se jí udělat na Vánoce radost. Manžel z toho nadšený není. Proč?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 02. 01. 2021 06:30

Spadla mi do klína skvělá pracovní nabídka, ke které jsem potřebovala svůj vlastní počítač. Moje rodina mi pomohla a manžel se teď zlobí.

Nástup na mateřskou

Hned po škole jsem nastoupila do firmy, kde jsem pracovala na administrativní pozici. Práce mě moc nebavila, ale potřebovala jsem si také vydělávat. Jakmile jsem otěhotněla a ve správném čase šla na mateřskou, bála jsem se, jak celou situaci doma finančně zvládneme.

Manžel Petr sice vydělával, ale nedalo se z toho moc ušetřit. Já jsem si vůbec nevyskakovala, protože moje mateřská byla mizerná. Důležité bylo, že jsme měli co jíst a kde bydlet. Po narození syna Jakuba jsme oba s manželem věděli, že další tři roky, než půjdu do práce, budou těžké. Hlavně co se peněz týče.

Moje dobrá kamarádka mi jednoho dne volala s jistou nabídkou. Sháněla k sobě do redakce někoho, kdo by psal články v rámci jedné rubriky. Spadla mi tak do klína skvělá pracovní nabídka. Budu pracovat z pohodlí domova. Musela jsem ale nejprve napsat několik testovacích článků, abychom si plácli.

Dárek od táty

Díkybohu byli nadšení. Okamžitě jsem měla začít psát. Mělo to celé jeden háček. Doma byl jen jeden počítač, a to manželův. Přes den na něm pracoval on a já musela čekat na večer, až bude volný. Seděla jsem u práce do noci a ráno vstávala k synovi. Velmi rychle jsem z toho byla unavená. Navíc, jsem se ho musela pokaždé doprošovat, aby mi počítač půjčil.

Při jedné návštěvě jsem celý problém řešila s tátou. Nešlo o to, že bych si stěžovala. Jen jsem mu vyprávěla, jak je někdy těžké spát tři hodiny a pak fungovat celý den s dítětem. Neptal se na naše finance a jen kýval, aby dal najevo, jak se mnou soucítí. Zkrátka jsem se mu jenom svěřila.

O to víc jsem byla překvapená, když k nám přijel táta na Vánoce a předával mi do rukou krabici větší velikosti. Když jsem roztrhala papír a viděla, co mi koupil, skoro jsem brečela. Pořídil mi počítač. A ne ledajaký. Skočila jsem mu kolem krku jako malá holka a děkovala snad tisíckrát za sebou.

Manžel se za to zlobí na mě

Hned jsem se otočila na Petra a řekla jsem: „Podívej se, co mi Ježíšek nadělil. Počítač!“ Pištěla jsem jak malé dítě. Táta mi pomohl s jeho instalací a já se věděla, že prosezené noci u počítače právě skončily. Mám totiž svůj vlastní počítač! Petr se ale moc nadšeně netvářil. Jakmile táta odjel, pustil se do mě.

Přijde ti to normální, že ti v tvém věku musí táta kupovat počítač? Co jsi mu navykládala? Že tvůj manžel je neschopný a vydělává málo peněz, aby ti ho mohl koupit on?“ štěkal. „Co blbneš? Já ho o to neprosila. Rozhodl se tak úplně sám a já jsem za to šťastná,“ řekla jsem smutně. Zcela mi tím zkazil moji radost.

Nenapadlo mě, že by to Petr nepochopil. Dostala jsem dárek, který nám pomáhá vydělávat peníze. On je teď dotčený, že ho nemohl koupit on. Co je ještě horší, že si myslí, že jsem ho u svého táty pomluvila, a přestal rozumně mluvit i s ním. Chápete to? Přitom jsem v tom nevinně. Čekala bych větší podporu a pochopení.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články