Erika (31): Kamarádka z jógy má podivné modřiny. Musela jsem zjistit, co za tím vězí

Erika (31): Kamarádka z jógy má podivné modřiny. Musela jsem zjistit, co za tím vězí
Zdroj: Freepik

Jak řešit situaci, když si na někom všimnete, že má neobvyklé modřiny? Může to být domácí násilí, nebo dotyčnému stačí, aby se jen málo bouchnul a modřina je na světě. Někdy nevíte, co za tím vězí. Erika řešila přesně takový problém...

Natálie Volfová
Natálie Volfová 12. 12. 2022 14:00

Už čtyři roky chodím pravidelně každé úterý a čtvrtek na jógu. Cvičení mi vždy pomáhá uvolnit se a zbavit stresu. Ale také se příjemně protáhnu a někdy i spálím nějaké ty kalorie. Za ty roky jsem si tam našla jednu velmi dobrou kamarádku.

Na józe jsem si našla kamarádku

Linda (33) je úžasná holka. Máme toho spolu spoustu společného. Dohromady nás svedlo naše pravidelné cvičení. Když jsme se vídaly delší dobu, Linda za mnou přišla, jestli bych po cvičení nechtěla někam zajít. Souhlasila jsem, a tak se z nás staly nerozlučné společnice.

Linda pracuje v marketingu a je velmi komunikativní. Vždy, když ji vidím, tak je usměvavá a pozitivní. Neznám jiného člověka, který by se mračil tak málo jako ona. I když je přepracovaná nebo smutná, vždy se snaží na všechny usmívat.

Všimla jsem si, že má hodně modřin

Za ty roky, co se známe, jsme se velmi sblížily. Dokážeme spolu mluvit o čemkoliv. Začaly jsme se vídat i mimo dny, kdy cvičíme. Chodíme spolu na koncerty i do divadla. Můžu říct, že jsme kamarádky. Na posledních pár lekcích jsem viděla něco, co mi k Lindě nesedělo.

Prvních modřin jsem si všimla před měsícem. Když jsme se v šatnách převlékaly do legín, pohled mi sklouzl k Lindě, která měla na stehně ohromnou modřinu. Nechtěla jsem vyzvídat, a tak jsem nic neřekla. Další týden už jich měla víc. Postupně jsem si začínala všímat, že má modřiny i na rukou. Začalo mi to vrtat hlavou, proto jsem se jí na to po cvičení zeptala.

Řekla mi, že je vše v pořádku

„Je všechno v pořádku? Poslední dobou jsem si všimla, že máš po těle hodně modřin,“ řekla jsem Lindě. To, že se bojím, aby nebyla obětí domácího násilí, už jsem nedodávala.  „Ale to nic není. S přítelem jsme si pořídili psa a ten, jak na mě skáče, mi vždycky udělá modřinu. Bax je jinak hodný, ale je moc velký,“ vysvětlila mi.

Dál jsem se jí na nic neptala, přišlo mi, že to zní věrohodně. Ještě se zeptala, jestli ho nechci vidět, že bychom mohly vymyslet společný výlet. Naštěstí se moje podezření o domácím násilí nepotvrdilo. Ale jsem ráda, že jsem se zeptala. Kdo ví, co se může dít za zavřenými dveřmi...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články