Eva (29): Kamarádka se mi u vína přiznala k něčemu, co bych ráda zapomněla

Eva (29): Kamarádka se mi u vína přiznala k něčemu, co bych ráda zapomněla

Paní Eva nám zaslala do redakce příběh, který vypovídá o tom, že i když si myslíme, že někoho známe celý život, neznamená to, že o něm víme všechno. Její kamarádka jí léta tajila důležitou věc a jejich dlouholeté přátelství nyní visí na vlásku. Rozhodne se nakonec Eva své kamarádce odpustit a na vše zapomenout?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 17. 07. 2020 08:00

Od dětství jsem vyrůstala na malém sídlišti, kde jsem měla svoji nejlepší kamarádku Radku. Naše rodiny se velmi přátelily, jezdili jsme na společné dovolené, jakákoliv aktivita byla vždy naše společná. Byly jsme jako sestry.

Nerozlučná dvojka

Společně jsme s Radkou chodily na základní školu, později i na střední. Měly jsme stejné kroužky, chodily jsme stále všude spolu. Kamarádi si z nás dělali srandu. Byly jsme obě docela pohledné holky a věděly jsme, že se klukům líbíme. Já si jednoho takového po čase našla. Radka to zprvu nesla statečně, že už nejsem každou chvíli s ní, ale s Liborem. Když už jsme s Liborem byli téměř půl roku, Radka si začala vymýšlet, že se k sobě nehodíme, že je jiný než já, zkrátka nám to nepřála. Dodnes přesně nevím, proč se se mnou Libor rozešel, poslal mi pouze mail, kde stálo, že na tyto vtípky nemá ve svém životě prostor. Už jsem o něm nikdy neslyšela. Vždy, když jsem si s někým začala, se vztahem byl do půl roku konec ze strany partnera. Kladla jsem vinu sobě, že dělám něco špatně, a snažila se to příliš neřešit.

Čas plynul rychle a my byly stále samy

Jak známo, ženy mají své biologické hodiny a mě začalo trápit, proč se mnou žádný muž nevydrží. Byla jsem z toho dost smutná, Radka, jako správná kamarádka, to poznala a vytáhla mě na víno. Ten večer jsme se hrozně opily a Radka se začala chovat zvláštně. Byla ke mně velmi přítulná, chtěla mě políbit. Se smíchem jsem ji odstrčila a řekla, že je čas jít domů.

Přiznání, které mě totálně šokovalo

Radka mi druhý den volala, že se mnou potřebuje nutně mluvit. Velmi mě to vyděsilo, jela jsem hned za ní. Pozvala mě k sobě domů, uvařila čaj a sedla si. ,,Evo, já ti musím něco říct," řekla smutně.

Začala vyprávět, jak to bylo s Liborem, že to ona ho odradila. Vlastně všechny ostatní kluky, kteří se mnou chodili. Velmi opatrně se mi přiznala, že mě má ráda jinak než jako kamarádku. Že mě miluje. Popadl mě vztek, křičela jsem na ni, že neměla právo něco takového dělat. Dokonce se přiznala, že všem těm mužům tvrdila, že jsme spolu my dvě.

Musím takovou zradu nejdříve pořádně rozdýchat, než budu schopna se s Radkou vidět. Je to kamarádka, kterou znám celý svůj život, nechci o ni přijít, ale může naše přátelství ještě vůbec fungovat?

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články