Sabina (26): Příteli stouply svaly do hlavy. Není s ním rozumná řeč

Sabina (26): Příteli stouply svaly do hlavy. Není s ním rozumná řeč
Zdroj: Unsplash

Sabina si zoufá nad svým přítelem. Ten zcela propadl fitness. Řeší jen svoje svaly a to, jak vypadá. Jejich vztah to natolik nabouralo, že se možná co nevidět rozejdou. Sabina stále doufá, že si přítel uvědomí, jak sobecky a namyšleně se chová.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 11. 07. 2021 11:00

Jsem ráda, že se Martin (29) věnuje fitness. Jeho tělo je samý sval. Nyní se ale dostal do fáze, která podle mého názoru hraničí s nějakou poruchou.

Přítel začal cvičit

Když jsme spolu před pěti lety začínali, nebyl takový svalnatec. Naopak. Jeho tělo připomínalo spíše želatinu. Mě se takový líbil, ale on tím velmi trpěl. Jeho kamarád Tomáš ho navedl k myšlence, aby začal tvořit svalovou hmotu. Ze začátku to Martin nebral moc vážně. Sem tam zvedl nějakou činku, udělal několik sklapovaček a bylo hotovo.

I tak se dostavily malé výsledky, které ho nakoply k velkým změnám. Najal si osobního trenéra a začal pravidelně docházet do fitness centra. Dřel na sobě skutečně tvrdě. Každý večer stál pár vteřin před zrcadlem a prohlížel si své tělo. „Pořád to není ono, musím přitvrdit," prohlásil před čtvrt rokem a začal zvedat těžkou váhu.

Dokupoval si různé doplňky - sypký protein, BCAA a já nevím co ještě. Doma se nám sešla pěkná sbírka různých suplementů. V jednom z pokojů si v době pandemie udělal menší posilovnu. Cvičil několikrát denně. Neměl čas na nic jiného. Přestali jsme spolu cokoliv podnikat. A pak se přiznal, že se přihlásil na jednu soutěž.

Byl svým tělem posedlý

Utrpením pro něj bylo cvičit doma, protože neměl těžké činky. Začal zvedat těžké skříně, vytáhl také ze sklepa zimní pneumatiky a cvičil i s nimi. Neměla jsem v plánu mu jeho zálibu nějak omezovat. Jen jsem si přišla nepotřebná. Stal se cvičením a velkými svaly posedlý. Nemluvil o ničem jiném. Co dva dny se přeměřoval, jestli se blíží k požadovanému cíli.

Mě se ale přestal zcela líbit. Jeho šlachovité tělo bez gramu tuku mi zkrátka nepřišlo sexy. Nemělo ale smysl mu to říkat. Byl tím tak pohlcen, že můj názor by byl lichý. Začal denně postávat u zrcadla a zkoušel si různé sestavy na soutěž. Dokázal u něj stát i dvě hodiny. Ode mě začal vyžadovat obdiv a uznání.

Moc přes pusu mi to nešlo, protože se mi to nelíbilo. Hádky na sebe nenechaly dlouho čekat. Já byla ta špatná, která ho nechápe a co hůř, ani ho nepodpoří. Stal se z něj namyšlený sobec, který myslí jen na sebe. Účast v soutěži nedopadla příliš dobře, z patnácti mužů ve své kategorii skončil čtrnáctý.

Rozchod je nevyhnutelný

Kdo za to nese vinu? Ano, já. Nebyla jsem oporou. Prohra v něm probudila vztek. Začal dřít ještě víc než před tím. Dokonce se začal navážet i do mě. „Jsi rozkydlá jak bábovka. Taky bys měla cvičit," pronesl, když jsem na sobě měla kraťasy. „Já jsem se sebou spokojená. Mohl bys být taky, kdyby ses nehnal za nesmyslem," odvětila jsem.

Jsem realistka, takže tuším, že náš vztah pomalu ale jistě směřuje ke konci. Ještě vyčkávám, jestli mu to přece jen nedojde. Pokud ubere ve cvičení a bude se mnou zase trávit čas, zůstanu. Pokud jsem jen jeho milenkou a kuchařkou, odcházím. Myslím si, že to nemám za potřebí.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články