Míša (17): Od chvíle, kdy jsme s kamarádkou vyvolávaly duchy, se hodně změnila. Mám z ní strach

Míša (17): Od chvíle, kdy jsme s kamarádkou vyvolávaly duchy, se hodně změnila. Mám z ní strach
Zdroj: Unsplash

Míša a její kamarádky vyvolávaly duchy. Tak si to přála Klára, která se o spiritismus hluboce zajímala. Podle všeho se jim to ale nepodařilo. To, že něco není v pořádku, zjistila Míša asi o týden později. Klára se změnila. Mluvila o smrti a sebevraždě. Takové chování jí nebylo podobné.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 09. 07. 2021 13:00

Ten, kdo nezkoušel v mládí vyvolávat duchy, jako by nebyl. I já jsem společně se svými dvěma kamarádkami něco takového zkoušela. Šlo spíše o zábavu, než o vidinu toho, že se to podaří. Vyvolávání duchů je adrenalin.

Vyvolávání duchů

Loni v létě jsme se my tři sešly u Kláry (17). Ona jako jediná žije v rodinném domě. Mají půdu, která je pro vyvolávání duchů správně tajemná. Já s Lucií (17) jsme braly Kláru jako takovou svoji vedoucí. Ona se vždy zajímala o spiritismus. Měla toho hodně načteno. Dokonce vlastnila i spiritistickou desku Ouija. Klára tyhle věci brala vážně.

Den, kdy jsme se u ní sešly, byl hodně zvláštní. Na nebi panovaly černé mraky. Jako kdyby slunce neexistovalo. Klára dala povel, abychom neotálely a začaly s tím, proč jsme se sešly. Sedly jsme si kolem kulatého stolu. Zapálily svíce a soustředily se. Já jsem vlastně ani nevěděla, koho budeme vyvolávat. Klára po mě sykla: „Koho přece. Toho nejmocnějšího. Ďábla." A znovu se soustředila.

Proběhl mi mráz po zádech, ale pořád jsem to brala jen jako hru. Klára začala ďábla vyvolávat. My s Luckou jsme jen opakovaly verše, které pronesla. Když jsme zaříkadlo dořekly, všechny svíce naráz zhasnuly. Pár minut panovalo hrobové ticho. Pak se z ničeho nic ozvala rána. Vedle domu udeřil blesk. Ani jsme se nevšimly, že je bouřka.

Kamarádka propadla temnotě

Dlouho se nic nedělo, a tak jsme seanci ukončily. Ještě jsme od Kláry dostaly vynadáno. „Málo jste se soustředily, proto se to nepovedlo. Je to vaše vina!" vykřikla a v očích měla zlost. S Luckou jsme společně odešly z domu. Lucka se ještě otočila a povídá. „Nad domem lítá něco černého, co to je?" a prstem jezdila v mracích. „To nevím, ale nemám z toho dobrý pocit, raději jdeme," pronesla jsem a chytla kamarádku za ruku.

Zhruba za týden mi Klára napsala zprávu, že by se chtěla sejít a poklábosit. Sraz jsme si daly večer v parku. Když přišla, nestačila jsem se divit, jakou proměnou prošla. Své růžové šaty vyměnila za černé oblečení. Dokonce si obarvila vlasy na černo. Měla černou rtěnku, nehty také. Šel z ní strach. V obličeji byla pobledlá.

„Co se ti stalo?" zeptala jsem se po chvíli ticha. Usedly jsme na lavičku a Klára začala vést podivné řeči. „Smrt je jediné vysvobození. To bude ten pravý život, co myslíš?" řekla temným hlasem. „Co prosím? Já ti nerozumím," koktala jsem. Vytáhla cigaretu a zapálila si. Během toho jsem si všimla, že má na zápěstí jakýsi pentagram.

Pokusila se o sebevraždu

Klára se chovala hrubě a pořád mluvila o smrti. Měla jsem pocit, jako kdyby byla v nějaké depresi. Když mě začala přemlouvat, abychom spáchaly společně sebevraždu, musela jsem jí dát facku. „Prober se. Co to říkáš?" spustila jsem na kamarádku. „To mi říká on. Chce mě k sobě. Jenže já to sama asi nedokážu. Potřebuji, abys mi pomohla,“ vypadla z ní šokující slova.

„K čemu?" zeptala jsem se. „Ke smrti přece. Ta nás všechny vysvobodí," řekla s nepřítomným výrazem. Nevěřila jsem tomu, co jsem právě slyšela. Odešla jsem beze slova domů. Klára zůstala sedět na lavičce. O měsíc později jsem se dozvěděla, že se pokusila o sebevraždu. Díky bohu se jí to nepodařilo. Nyní je v psychiatrické léčebně. Sbírám odvahu k tomu, abych jí navštívila. Obávám se totiž, že to má něco společného s naší seancí.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články