Chamtivost, rozhazovačnost a nakonec sebevražda: Příběhy lidí, kterým výhra v loterii nepřinesla štěstí

Chamtivost, rozhazovačnost a nakonec sebevražda: Příběhy lidí, kterým výhra v loterii nepřinesla štěstí
Zdroj: Pixabay

Odborníci říkají, že loterie je určena pro ty, kteří neovládají matematiku. Šance získat hlavní výhru je 1: 300 000 000. V tomto případě je už reálnější, že na vás zaútočí žralok (1: 3,75 milionům). Přesto se na světě denně vsadí obrovské částky. Co se ale stane s člověkem, který vyhraje? Bohužel se většinou řídí heslem lehce nabyl, lehce pozbyl.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 29. 06. 2021 16:30

Víte proč lidé sázejí? Naprostá většina z nich si myslí, že se tímto způsobem zajistí na důchod. Jenomže tento plán vyjde opravdu málokomu. A když se náhodou stane zázrak, peníze se velmi rychle rozkutálejí. A to těmi nejvíce bizarními způsoby.

291 milionů utratil za večírky

Mickey Carroll pracoval jako popelář. Když v roce 2002 vyhrál v přepočtu 291 milionů korun, byl to pro něj jistě zprvu velký šok. Bylo mu teprve devatenáct. Záhy se však vzpamatoval a došel si pro šek s monitorovacím náramkem na kotníku. Ano, nebyl to žádný svatoušek.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Callum Pidgeon (@callum_pidgeon)

V deníku The Independent se poté objevila zpráva, že si Mickey koupil obrovské sídlo, kde pořádal divoké večírky plné hlasité hudby, alkoholu a drog. To ho pak dostalo hned několikrát za mříže a o čtyři roky později byl na nule. Když si odseděl poslední trest, byl spatřen jak pracuje ve skladu. Opět si vydělává jako každý jiný.

Chtěl konat dobro za miliony

Billie Bob Harrell z Texasu vyhrál v roce 1997 v přepočtu 639 milionů korun. Byl to jako blesk z čistého nebe, dlouho ho totiž trápila smůla. Měl problém přežít do dalšího měsíce. Najednou se z něj stal velmi bohatý člověk. A rozhodl se konat dobro. Pro svou rodinu a přátele koupil několik domů i aut. Nezapomněl také podpořit místní kostel. Kdo byl v nouzi, nebo potřeboval půjčit - stačilo říct.

Taková charita se ale nelíbila jeho manželce, která se s ním kvůli tomu rozvedla. Billie byl ale v euforii, našel si totiž mladší přítelkyni, a jelikož mu byla výhra vyplácena v ročních splátkách, vzal si půjčku, aby získal rychlé peníze. Jenomže se spálil. Jistina činila 2,25 milionů dolarů, celkově měl ale zaplatit šest milionů dolarů. Ročně mu však na účtu z výhry přistálo „jen” 1,24 milionů. Život multimilionáře si užíval necelé dva roky. Spáchal sebevraždu.

Chamtivost se nevyplácí

Denise Rossi potkalo štěstí, vyhrála v přepočtu 27 milionů korun. Byla ale tak chamtivá, že nikomu nic neřekla, dokonce ani svému manželovi, se kterým žila dlouhých pětadvacet let. Jen mu sdělila, že se chce rozvést. Thomas Rossi byl zdrcený, ale nikdy by ho nenapadlo, že jde o peníze. Denise však nic nezajímalo, viděla jen svou výhru, kterou zatajila i před soudem.

Jenže Thomas jednoho dne omylem obdržel dopis od společnosti, která nabízela Denise peníze dopředu a ona by je pak splatila ze své výhry. Thomas nelenil a zažaloval ji. Soudce stál na jeho straně a potrestal Denise pro ni tím nejhorším způsobem. Celou svou výhru musela poslat exmanželovi jako odškodné. Nezbyl jí ani jeden jediný dolar.

Zdroje informací:

Grunge.com: Lottery Winners Who Lost All Their Money

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články