Syndrom prázdného telefonu: Když mobil nevěru odhaluje jinak, než byste čekali

Telefon má široké spektrum využití.
Zdroj: Unsplash.com
Jaké jsou projevy nevěry? Na jedné straně může partner ztratit zájem o svůj protějšek. Na druhé straně se nevěrník může projevovat i v podobě zvýšeného zájmu o druhého. To proto, že má kvůli nevěře špatné svědomí.Ať se chování partnera změní k horšímu, či lepšímu, změna chování ve vztahu je vždy podezřelá.Nějaký problém ve vztahu se zaručeně projevuje i absencí intimity a potížemi v posteli.Nevěrníka může odhalit i řeč těla – stručné vyjadřování nebo pomalejší mluva. Mnohé prozradí i tón hlasu.+ 2 fotky+ 3 fotky

Důvěra mezi partnery se projevuje i tím, že alespoň čas od času sdílejí své mobilní telefony. Když zvoní mobil partnera, který zrovna není poblíž, běžně ho vezme partnerka. Anebo se alespoň podívá, kdo volá. Objeví-li se na telefonu třeba „miláček“, o rozruch je postaráno. Jen nevěrník amatér však udělá takovou chybu. Milenka se do telefonu zásadně neukládá jako „milenka“, ani jako „miláček“, ani jako „sexuální dračice“.

Radka Křivánková
Radka Křivánková 09. 06. 2020 13:00

Evženie Zavilá a René Nešplech ve své publikaci Jak utajit /odhalit nevěru dávají nevěrníkům přesný návod, jak by měl vypadat jejich telefonní seznam. Milenku či milence si zásadně ukládáme pod jiným jménem, nemusí být nutně opačného pohlaví. Špatně se pak vysvětluje, když kontakt s mužským jménem mluví ženským hlasem a naopak.

Jak by měly vypadat kontakty?

Dobře poslouží kontakt typu autoservis, kadeřnictví apod. Obrovskou službu splní jakýkoliv telefonní kontakt, který si uložíme do telefonu. Čím více kontaktů, tím menší pravděpodobnost, že v nich půjde vypátrat milenka či milenec. Pokud by mělo dojít na obvolávání, dalekosáhlý seznam odradí i toho nejpodezíravějšího partnera.

Zatímco plný telefon je nevěrníkům prospěšný, zcela opačný efekt má telefon zcela prázdný. Při nevěře není jistější cesta, než mnoho údajů v kontaktech a důsledné promazávání milostné komunikace, opravdu pouze té milostné.

Jak poznat, když někdo podvádí?

Syndrom prázdného telefonu je syndromem typickým pro nevěrné partnery. Pokud v telefonu není něco kompromitujícího, není důvod telefon kompletně promazávat. Chybějící kontakty, prázdná historie volání nebo absence SMS proto budí velké pochybnosti.

Jakkoli je to zavrženíhodné, při podezření na nevěru je mobil první věcí, po které se sahá. Člověk plný pochybností nemusí nutně hledat důkazy, může hledat jen jistotu, že může partnerovi věřit. Syndrom prázdného telefonu tuto jistotu rozhodně nedává.

Při nevěře také dochází k tomu, že si nevěrník náhle zabezpečí mobil nebo přístup k účtům na sociálních sítích. I to může být projevem nevěry, protože je co skrývat. Ještě podezřelejší však je pořízení druhého mobilu nebo tajné účty na sociálních sítích.

Jak poznat, že je vám nevěrná či nevěrný? PODÍVEJTE SE:

Literatura: Nešplech, René; Zavilá, Evženie: Jak utajit / odhalit nevěru. Praha: Fragment, 2007.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články