Monstrum z Florencie: Adepti na zvráceného sériového vraha jsou dva. Rodiny obětí žádají znovuotevření případu

Monstrum z Florencie: Adepti na zvráceného sériového vraha jsou dva
Zdroj: Unsplash

Mezi roky 1968 až 1985 svíral Toskánsko strach ze sériového vraha, kterému policie přezdívala "Netvor z Florencie". Měl na svědomí celkem 16 vražd. I když nebyl viník nikdy dopaden, rodiny obětí nyní požadují nové vyšetřování. V tom prvním prý byly přehlédnuty důležité důkazy.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 10. 05. 2024 16:00

Vrah se zaměřoval na dvojice, které spolu souložily na nějakém odlehlém místě. Soukromí detektivové věří, že do vražd byli zapojeni buď satanisté, nebo dokonce představitelé zákona. Pravděpodobnější je ale druhá varianta. To si myslí i advokát Valter Biscotti, který poukazuje na to, že mnoho věcí při vyšetřování bylo zamlčeno.

Monstrum z Florencie

Jako první zemřeli devětadvacetiletý Antonio Lo Bianca a jeho o čtyři roky starší švagrová Barbara Loccio. Chtěli si v autě potichu "zašpásovat". Na zadním sedadle totiž spala Barbařina šestiletá dcera. Hlavním podezřelým se poté stal její manžel Stefano Mele. Jenomže zatímco seděl za mřížemi, byl zavražděn další pár, a to stejnou zbraní jako ten první. Pasquale Gentilcore a Stefania Pettini zemřeli při sexu ve Fiatu 127.

Pettini byla následně 96krát bodnuta v oblasti genitálií. U dalšího páru si šílenec vzal trofej. Ženě vyřízl stydkou oblast. Totéž se stalo další zavražděné ženské oběti, jen s tím, že jí chyběl i kus stehna. V září roku 1983 udělal vrah výjimku - zabil dva muže. Pak se ale vrátil k rutině. Jako poslední zavraždil Jeana Michela Kraveichviliho a Nadine Mauriot. Část jejího prsu spolu s dopisem pak poslal státní zástupkyni Silvii Della Monice.

Podezřelí v případu Monstra z Florencie

Právník Biscotti zastupuje také dceru poslední vrahovy oběti Nadine Mauriot, Estellu Lanciotti, která taktéž věří, že policie důkladně neprověřila všechny podezřelé a nesnažila se získat z dopisu zaslanému státní zástupkyni možné DNA pachatele.

Mezi podezřelé patřil farmář Pietro Pacciani, který byl zatčen v roce 1994 a následně odsouzen za šest z osmi vražd dvojic a znásilnění svých dvou dcer. O dva roky později byl osvobozen. Nejvyšší soud sice toto rozhodnutí zvrátil, muž ale do vězení již znovu nenastoupil. Skolil ho infarkt. Jeho komplici měli být přátelé Mario Vanni a Giancarlo Lotti. Když ale během jejich uvěznění došlo k další vraždě, byli propuštěni i oni.

Přehlížení důkazů

Biscotti je přesvědčen, že opětovné otevření Paccianiho spisu by mohlo všechny zúčastněné posunout blíže k pravdě. Farmář byl již dříve vylíčen jako posedlý sexem a extrémně násilný. Pak zde byl ještě další podezřelý jménem Giampiero Vigilanti. Při prohlídce jeho domu v osmdesátých letech pojala policie silné podezření, že by mohl být do vražd zapojen. Měl tam novinové výstřižky i stejné náboje, kterými vrah usmrtil své oběti. Ač je nyní tomuto muži 90 let, právník žádá o jeho nové předvolání.

A onen tajemný dopis poslaný státní zástupkyni. Nebude obsahovat Vigilanteho DNA? Pokud ano, je on netvorem, anebo se o "slávu" dělil s Paccianim? A nevyhne se vězení stejně jako násilnický farmář? To ukáže čas.

Zdroje informací:
Wikipedia.org: Monster of Florence
Allthatsinteresting.com: Inside The Grisly Monster Of Florence Case - And Why It May Be Reopened Decades Later

Zpěvák Radek Banga o bolestném dětství: S manželkou Veronikou prozradili, zda budou mít vůbec děti

Zpěvák Radek Banga o bolestném dětství: S manželkou Veronikou prozradili, zda budou mít vůbec děti

Související články

Další články