Vraždy jako z hororu: Masakr na farmě Hinterkaifeck měl mít na svědomí šílenec, který se ukrýval přímo v domě

Vraždy jako z hororu: Masakr na farmě Hinterkaifeck měl mít na svědomí šílenec, který se ukrýval přímo v domě
Zdroj: Wikimedia Commons, unknown author, Public domain

Na konci března roku 1922 si německý farmář Andreas Gruber na svém statku jménem Hinterkaifeck všiml otisků bot, které začínaly u nedalekého lesa a končily u jeho stodoly. Andreas se rozhodl, že to na policii nenahlásí, neboť ho ani na chvíli nenapadlo, že by mohlo jít o zloděje, nebo někoho, kdo by chtěl jemu, či jeho rodině ublížit. Vždyť žil na klidném místě, kde lišky dávaly dobrou noc.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 29. 04. 2023 16:00

Dne 31. března neznámá osoba, či skupinka osob, vylákala čtyři členy Gruberovy rodiny do stodoly, kde byli pobiti krumpáčem. Životy vnuka Josefa a služky Marie vyhasly již o něco dříve, a to v jejich ložnicích. Co se tam tehdy stalo?

Vzrůstající podezření

Okolo čtvrtého dubna se na farmě Gruberových zastavilo hned několik lidí, včetně policie. Vnučka Cazilia, která s rodinou žila, se ve škole neobjevila již dva dny. Pošťák si navíc všiml, že se jim ve schránce kupí dopisy, a tak ihned kontaktoval policii. Ač bylo brzy zahájeno vyšetřování s cílem co nejrychleji najít pachatele, neměli kriminalisté štěstí.

Místo činu bylo otřesné, jedinou útěchou bylo, že oběti dlouho netrpěly. Až na malou Caziliu, ta měla řádění vraha (vrahů) přežít o několik úmorných hodin. Pravděpodobně tak zemřela na šok. Našli se u ní také chomáče vlasů, která si údajně měla, kvůli nesnesitelné bolesti, vytrhnout sama z hlavy.

Spousta indicií, ale žádný pachatel

Přestože se policii nikdy nepodařilo najít viníka či viníky, neměli během vyšetřování nouzi o různé indicie. Sousedé Andrease si kupříkladu vzpomněli, že několik dní před vraždami si stěžoval, že slyší na půdě kroky. Také mu zmizely klíče od kůlny, kde byla umístěna vražedná zbraň. Navíc zjistil, že v domě na stole leží noviny, které si nekoupil.

A aby toho nebylo málo, kriminalisté zjistili, že před Marií na farmě sloužila jiná žena, která své místo opustila kvůli tomu, že v domě straší. Policisté na duchy nevěřili, ale pracovali s možností, že se vrah na statku nějakou dobu ukrýval, než udeřil. Mezi podezřelé patřil i muž, jenž tvrdil, že je skutečným otcem vnuka Josefa. Později ale bylo jeho jméno očištěno.

Hlavy se nadobro ztratily

Po uzavření vyšetřování byla těla manželů Gruberových odeslána na pitvu. Jejich hlavy zase skončily u jasnovidců, kteří na nich hledali metafyzické stopy. Nenašli ani jednu, a navíc hlavy nenávratně ztratili. Torza bez hlavy tak byla pohřbena v nedalekém městě. Usedlost byla po odebrání všech možných důkazů zničena. Postupem času se objevili "noví adepti" na možného pachatele, z úcty k rodinným příslušníkům, kteří jsou ještě stále naživu, se však tato jména drží v tajnosti.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Hinterkaifeck

Allthatsinteresting.com: The Gruesome Tale Of The Unsolved Hinterkaifeck Murders

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články